05-02-2016 : my day in pictures

Vandaag vertrokken we naar Oostenrijk. We besloten dit jaar de rit in tweeën te verdelen, en een tussenstop te maken in Bregenz. Morgenochtend zullen we verder rijden naar de eindbestemming, wat nog ongeveer 2 uur zal duren. Na aankomst aldaar zullen we dan ook gelijk op de lange latten staan. Maar nu eerst deel I van onze reis naar Oostenrijk !

IMG_7109IMG_7111

De wekker gaat zo ongeveer om dezelfde tijd als altijd, maar ik kom er een stuk makkelijker uit dan normaal. Na nog wat laatste dingetjes ingepakt te hebben, is het tijd om in de auto te stappen en op weg te gaan. Eerste pitstop is bij de BP Wild Bean Café; standaard stop voor lange ritten. Ik neem altijd een kleine koffie verkeerd en een wit pistoletje filet americain met uitjes (zonder peper, zonder zout). Zo ook nu.

IMG_7113 IMG_7114

Omdat ik nog trek heb, jets ik er nog 2 hardgekookte eitjes achteraan. Behalve hardgekookte eieren nemen we ook altijd worstenbroodjes mee. Aan snoep/chips meenemen voor onderweg waag ik me niet meer. Weet je wat het is, ik eet me altijd ongans tijdens deze ritten. Dit eitje is trouwens prima gelukt, ik houd van hele harde eieren.
Zie je de onwijze tegenstelling die heerst in onze auto ? Waar ik de stoelverwarming op 3 heb, heeft mijn man de stoelventilatie aan 🙂

IMG_7130 IMG_7129

Na een paar honderd kilometer stoppen we om de auto vol te gooien, en zelf ook nog maar wat te eten. Deze Meisterleistung smaakt heerlijk; het is eigenlijk vrij simpel. Een burger met gegrilde groenten en rucola, op een ondergrond van rosti. Beetje salsasaus erop, en vrij veel peper. Ik ga dit zeker thuis eens maken.
In de shop stuit ik op 1 liter blikken bier. Ik heb nog nooit zulke grote blikken gezien. Ik zou ze echt nooit wegkrijgen !

IMG_7137    IMG_7155

Als toetje nog maar wat kikkers en kersjes wegpeuzelen, die ik bij het tankstation heb gekocht. Wat is dat toch ? Met dat in de auto zitten verbrand ik geen enkele calorie, maar een honger dat ik heb. Verveling wellicht ? Kijk, daar is de afslag Bregenz, en zie daar, links bovenin : we hebben de eerste sneeuw gespot !

IMG_7158 IMG_7160

17:39 uur, veilig aangekomen bij ons hotel. Vanaf het parkeerterrein zien we bovenop de berg een klein kerkje. Ik vind dat altijd prachtig om te zien.

IMG_7165 IMG_7206

We hadden eigenlijk het plan om nog bruisend Bregenz in te gaan, maar we zijn alledrie behoorlijk moe van de reis. We besluiten een lekker drankje te nemen en in het hotel wat te eten. Onze eerste Wiener Schnitzel, deze vakantie ! Ik weet wel zeker dat er nog meer zullen volgen !

En nu gaan we lekker slapen. Morgenochtend staat de wekker om 06:15 uur, voor deel II van onze reis.

Hoe was jouw dag ? 

 

 

Een gedachte over “05-02-2016 : my day in pictures

  1. Hola Canyabada. els diferents tipus de tudellers que tinc, son de totes les clases. Uns fets per un torner en alumini i altres, “contrapunxons” comprats i modificats. Lo dels tornillos, no son ni més ni menys que exactament tornillos de 6 milimetres d’acer als que he rebaixat la punta per a que una vegada lligades, deixar les canyes a assecar. No son manecs dels tudellers.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.