Reading … Het geheim van mijn man

Ik ben geen leeswolf, hoewel ik over een heel jaar genomen best aardig wat boeken lees. Het gaat bij mij in vlagen. Dan lees ik weer weken een boek per dag, en dan lees ik weer tijden niet. Met name in de vakantie lees ik veel en onlangs, tijdens een short break las ik de #1 NY Times bestseller Het geheim van mijn man.

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Dat gebeurt Cecilia Fitzpatrick, een succesvolle zakenvrouw, die voor iedereen klaar staat en een toegewijde echtgenote en moeder is. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf. 

Het boek pakte mij vanaf de allereerste zin. De schrijfstijl is heel toegankelijk en natuurlijk, en de dialogen en personages zijn natuurgetrouw. Het zou zich zo in mijn omgeving af kunnen spelen. Ik heb gelachen en er zijn zelfs wat traantjes gelaten. Het boek was een pageturner die mij, precies zoals de achterflap meldde, aan het denken heeft gezet. Want inderdaad, hoe goed ken je degenen van wie je houdt eigenlijk – en hoe goed ken je jezelf uiteindelijk …

Een must read !

Het geheim van mijn man
Oorspronkelijke titel: The Husband’s Secret (vertaling door Monique Eggermont)
Liane Moriarty
Aantal pagina’s: 400
ISBN 9789022960646
Uitgeverij A.W. Bruna (september 2015)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.