Essentials … Longchamp Le Pliage

Essentials … zaken waar ik niet meer zonder kan. En waarvan ik eigenlijk vind dat iedereen ze zou moeten hebben. Gewoon omdat ze het leven makkelijker maken. Of mooier. Of leuker. Of …

Een shopping bag behoorde voor mij nooit tot de standaarduitrusting. Ik vroeg standaard, zonder blikken of blozen, om een plastic zakje bij het afrekenen. Maar nu de gratis plastic tassen echt niet meer toegestaan zijn, en ik regelmatig of met mijn aanschaf in mijn armen over straat loop, of toch maar zuchtend en grommend voor een paar centen een plastic zakje aanschaf, heb ik me toch maar eens verdiept in het fenomeen shopping bag. Ik kwam daarbij uit op een aantal musts :

  • de tas moet er goed uitzien
  • de tas moet waterdicht zijn
  • de tas moet tegen een stootje kunnen
  • de tas moet licht van gewicht zijn
  • de tas moet dicht kunnen

Al shoppend (want daar ben ik goed in 😉 kwam ik heel wat leuke tassen tegen, maar telkens was er wel iets wat me tegenstond. Dan was de sluiting niet mooi (ik houd niet van zilver bijvoorbeeld), dan vond ik de merknaam te erg aanwezig, of stond het merk me sowieso tegen, dan vond ik de kleur niet mooi; er was altijd wel iets. Tot ik de Le Pliage tegenkwam. Voor wie ‘m niet kent :

Le Pliage is een van de meest symbolische tassen van het Franse merk Longchamp. Het model is van ultralichte nylonstof met slanke hengsels en heeft een leren klep met drukknoop. 
De Le Pliage-tas is geïnspireerd op de Japanse origamikunst. De Le Pliage-lijn bevat verschillende vormen en groottes, en is ieder seizoen in een twaalftal kleuren beschikbaar. Omdat Le Pliage vederlicht is, is de tas zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Hij kan tot pocketformaat worden opgevouwen en is sterk genoeg om alles wat je overdag nodig hebt, bij de hand te hebben.

Toen ook nog bleek dat de sluiting in goudkleur was, was ik om. Ik kocht de tas in de kleur beige en in de maat L. Er hing wel een aardig prijskaartje aan : de prijs was
€ 80,-. Een behoorlijk bedrag, al is het een essential waar ik de komende jaren veel plezier van zal hebben. En waar ik het grotere geheel, het milieu, mee dien. Want daar is het uiteindelijk om begonnen. Het doel van het verbod op gratis plastic tasjes is immers om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen. En in dat licht valt deze diepte-investering toch wel mee ?!

Was jij al in het bezit van een shopping bag ? Of ben jij hier ook pas over na gaan denken nadat de nieuwe wetgeving in werking in getreden ?

 

 

2 gedachten over “Essentials … Longchamp Le Pliage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.