At the movies … Bridge of Spies

Tom Hanks, I love him. Elke film waar hij in speelt is wat mij betreft een topfilm. Big, The Green Mile, You’ve Got Mail, en natuurlijk Forest Gump : een paar van mijn all-time favorieten waar hij in speelt.

Toen bleek dat mijn man kaartjes gekocht had voor Tom’s nieuwste film Bridge of Spies, was ik gelijk enthousiast. Dat kon niet mis gaan. Maar helaas, dat ging het wel.

De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over de Amerikaanse advocaat James B Donovan die, nadat hij een aantal jaar als verzekeringsadvocaat werkte, de spion Rudolf Abel strafrechtelijk moet verdedigen. Deze laatste woont al een aantal jaar als schilder in de Verenigde Staten en spioneerde daar voor de Sovjet-Unie. Als er gedurende de rechtszaak en de gevangenisstraf van Rudolf Abel de Amerikaanse piloot Gary Powers tijdens een geheime missie boven Rusland wordt neergehaald en door de Russen gevangen wordt genomen, en ook de Amerikaanse student Frederic Pryor die in Berlijn studeert wordt opgepakt, is het aan advocaat James B Donovan om naar Oost-Berlijn af te reizen om een ruil te regelen tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. 

Hoewel het gegeven al niet echt mijn ding was, dacht ik nog dat de historische setting, en het feit dat Steven Spielberg deze film geregisseerd heeft, veel goed zouden maken. Helaas, het mocht niet baten, het was mij allemaal wat te saai en te droog. Ondanks de quasi humoristische opmerking die Rudolf Abel zo af en toe maakte.

Ik vond de film langdradig, de 2 uur en 21 minuten die hij duurt, waren me echt te lang. En zelfs Tom vond ik op een gegeven moment erg slaapverwekkend worden. Jammer !

Heb jij Bridge of Spies ook gezien ? En wat vond jij ervan ?

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.