My Weekly Diary #15/2023 – London-edition.

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week was ik met mijn gezin in The Old Smoke, oftewel : London ! Omdat woorden tekort schieten, laat ik je mijn belevenissen zien. Van Piccadilly tot Plensbuien, en van Haddock tot Harrods. Je ziet dit (en meer) in My Weekly Diary, London-edition.

De wekker staat om 05:00 uur, en om 06:00 uur zitten we in de auto op weg naar Schiphol; pfff… we moeten er wat voor over hebben !
Bij aankomst op Schiphol hebben we nog wat tijd om te shoppen en koffie te drinken. Ik dacht slim te zijn en op Schiphol bij GWK alvast wat Engelse Ponden te pinnen. Echter, blijkt de wisselkoers achteraf erg slecht (en betaal ik bijna €10,- (!) meer dan had gehoeven …). Superbalen !
Onze vlucht was gepland voor vertrek om 10:15 uur, maar we gaan uiteindelijk om 11:20 uur de lucht in.
Het vliegtuig dat ons naar London Heathrow zal brengen.
En dan zijn we in London ! We gaan eerst naar het hotel, inchecken, en onze koffers droppen. We verblijven de komende dagen in The Dilly, dat tussen Piccadilly en Regent Street in zit. Een superleuke, levendige plek, dichtbij winkels, restaurants en ander vertier.
Na het inchecken doen we een drankje (een typisch Engelse Gordon’s Gin Tonic voor mij) in St James Tavern, dat vroeger Charles Dickens’ vaste pub was. De rest van de eerste dag verkennen we de buurt rondom ons hotel een beetje.
Volgens mij regent het altijd in London. En zo ook tijdens ons verblijf. Elke dag hebben we wel wat plensbuien.
Ik heb een aantal dingen op mijn Must-Do lijstje staan, en een bezoek aan de supergrote speelgoedwinkel Hamleys is er één van. Deze kan ik dus mooi afvinken.
En een foto in zo’n mooie rode telefooncel kan ik ook afstrepen (die op straat waren telkens te ranzig, dus daarom maar dit alternatief).
Alle dagen hebben een gezamenlijk thema, t.w. : Shop Till We Drop. Dit doen we onder andere in Soho. Maar we gaan natuurlijk ook naar Harrods, Liberty, Oxford Street, en Regent Street.
Al houd ik er niet zo van, ik vind toch dat een stukje historie en cultuur niet mag ontbreken. Vanuit huis heb ik al een 90-minuten durende sightseeing tour geboekt. Inclusief afternoon tea, met mimosa’s en glazen prosecco. Lekker hoor.
Dit is een uitkijkje vanuit onze dubbeldekker (wij zaten boven). Op links zie je Westminster Abbey en Big Ben, op rechts de London Eye, het 135 meter hoge reuzenrad, en het water is de rivier de Thames. We rijden tijdens de busrit langs menig highlight. Enig minpuntje van deze tour is dat er geen uitleg gegeven wordt, en je echt zelf moet opletten of je niet langs een bezienswaardigheid rijdt.
Deze infusion wordt geserveerd tijdens de bustour, en ik vind m zo lekker dat ik m koop voor thuis.
Nog iets dat op mijn Must-Do lijstje staat, is de beste fish&chips van Engeland eten bij Poppies. We bestellen de Haddock-variant, en lekker dat ie is !
We maken op eigen gelegenheid ook nog een wandeling langs de South Bank van de rivier de Thames, en passeren de London Eye. De constructie is imposant om te zien, en nee, we maken geen ritje (vanwege de hoogtevrees van Mr C).
Wat we in plaats van London Eye doen, is Shrek’s Adventure, dat uit 10 live shows bestaat, en dat uiteindelijk leidt naar een ontmoeting met Shrek, het reusachtige groene monster uit de gelijknamige film. Heel erg kinderachtig, maar ik vind het erg leuk opgezet en vermakelijk.
We brengen ook een bezoekje aan Buckingham Palace. Het feit dat de Union Jack wappert, betekent dat King Charles III niet aanwezig is.
Over King Charles gesproken, de voorbereidingen voor de Coronation op 06.05.2023 (tribunes, vlaggen, bloemdecoraties) zijn al in volle gang. ik ben benieuwd wat voor spektakel dat gaat worden; ik ga op zeker de teevee-uitzending kijken !
Wat we ook nog doen is het kijken van paardenrennen in een Engelse pub …
… naar Back To The Future The Musical in het Adelphi Theater gaan; een geweldige variant op die leuke film uit 1985 …
… en ons buikje rond eten en drinken tijdens een Afternoon Tea in Fortnum&Mason.

En dan zit onze city trip er weer op. Met een vollere koffer dan we kwamen verlaten we deze mooie stad. Reken maar dat ik nog eens terug kom; ik ben echt gevallen voor de charme van deze stad. Om er maar een cheesy quote in te gooien : “London is my cup of tea”.

Komende week heb ik een lekker dagje-voor-mezelf gepland, ga ik naar Kinepolis Ladies NIght, en hopen Little Miss C en ik wat bij te gaan verdienen. Ik vertel je er volgende week maandag alles over !

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera.

4 gedachten over “My Weekly Diary #15/2023 – London-edition.

  1. Oh heerlijk om te zien Vera en je/jullie hebben volgens mij het maximale uit het verblijf gehaald. Ha, ha dat bijverdienen is vast wel nodig na zo’n trip:-). Hier bestond de week uit nog steeds erg moe, portemonnee gestolen, wasmachine filter gereinigd en vergeten goed aan te draaien…..waterballet. En mijn moeder die even een bord ging terugbrengen bij de buren en in paniek terugkwam. De buurman was gevallen én helaas overleden. Nog een reanimatie gedaan maar voelde direct geen hartslag meer. Stond in ‘hulp’ modus en pas ’s avonds tranen en fysieke reactie. Morgen dus de begrafenis. Fijne week!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.