Hoe je in een jaar tijd € 667,95 kunt sparen.

Dat ik aan de 52 weken spaarchallenge mee doe, en daar jaarlijks EUR 1.378- mee spaar, is je wellicht al bekend. Voor mij is en blijft dat de ideale manier om een leuk bedrag bij elkaar te sprokkelen; ik heb er al veel leuke dingen van gedaan in de afgelopen jaren. Nu las ik op Het Net over de 1p Saving Challenge, en omdat ik me toch vaak geen raad weet met mijn kleingeld heb ik besloten ook hier aan mee te gaan doen. Vandaag vertel ik je daar meer over !

Wat is het ?

De 1p Saving Challenge is bedacht door Money Saving Expert Martin Lewis, en houdt in dat je elke dag een beetje spaart, te beginnen met slechts 1p. Vervolgens verhoog je het bedrag met 1 pence per dag. Je spaart dus 2 pence op de tweede dag, dan 3 pence, dan 4 pence, dan 5 pence enzovoort. Het is een geweldige manier om te besparen en aan het einde van het jaar heb je £ 667,95. Nou hebben wij natuurlijk geen pence als betaalmiddel, maar met eurocentjes lukt dit uiteraard ook. En zo ziet dat schema er dan uit :

Moet je elke dag sparen, vanaf 01 januari ?

Nee hoor, dat hoeft niet. Je kunt je achterstand eenvoudig inhalen door de totalen van elke gemiste dag bij elkaar op te tellen. Ook kun je er een bingo variant van maken, waarbij je kiest welk bedrag je in de pot doet.

Alternatieve variant.

Tevens kun je ervoor kiezen om niet per dag te sparen, maar elke maand het maandbedrag in de pot te doen. De maand totalen zijn dan :

En in plaats van cash te sparen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het maandelijkse bedrag digitaal te doen.

Ikzelf ben al op zoek gegaan naar losse euromuntjes, en heb die in een grote pot gedaan. Op naar in totaal € 2.045,95 savings dit jaar !

Spaar jij ook ? En via welk systeem ? Ik hoor het graag, liefs, Vera.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.