Meeting Essentials – wat neem je mee als facilitator.

Ik ben inmiddels ruim 25 jaar werkzaam als P.A. en in al die jaren heb ik menig externe meeting mogen bijwonen. Van luxe evenementenlocatie tot budget vergaderzaal, you name it, ik ben er geweest. En wat mij van al die meeting locaties is bijgebleven, is dat er eigenlijk altijd wel iets ontbreekt. En daarom heb ik bij externe meetings altijd een tas met Meeting Essentials bij me. Zodat de meeting ongestoord door kan gaan, en er geen tijd kwijt geraakt wordt aan het regelen van futiliteiten. Ben je benieuwd wat ik standaard mee sleep ? Lees dan snel verder !

Gekleurde stickertjes. Deze kunnen handig zijn om bijvoorbeeld categorieen aan te brengen, om te gebruiken om te stemmen, of om te personaliseren.
Een paar pennen. Er is altijd wel iemand z’n pen vergeten …
Een lijmstift. Om even snel zaken aan elkaar te kunnen plakken.
Stiften. Voor als die van de meeting locatie bijna leeg blijken te zijn …
Dikke elastieken. Om snel zaken te kunnen bundelen.
Post-its. Sowieso zijn deze handig om snel dingen op te kunnen krabbelen. Maar je kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld een complex vraagstuk in stukjes te hakken, of iedere deelnemer een eigen kleur toe te wijzen voor het visualiseren van ideeen.
Een nietmachine. Ideaal om papieren te bundelen of vast te zetten aan elkaar. En de reservenietjes zijn zeker ook van belang.
Plakband en schilderstape. Die laatste is handig om brown papers of flip-overs mee aan de muur te plakken. En waar schilderstape zich makkelijk met de hand laat scheuren, is een schaar wel handig voor het gewone plakband. Maar ook om andere zaken mee af te knippen, of door te knippen.

En last but not least is een display port adapter ook erg handig. Regelmatig komt het voor dat een laptop alleen beschikt over een displayport aansluiting en om een HDMI monitor of beamer aan te kunnen sluiten heb je zo’n kabel nodig. Door schade en schande ben ik er inmiddels achter dat veel meeting locaties deze adapter niet standaard hebben liggen, en om het mezelf makkelijker te maken heb ik daarom onlangs deze aangeschaft : Displayport naar HDMI adapter *.

Heb jij ook wel eens externe meetings ? En wat sleep jij standaard mee ? Ik lees het graag in de comments. Liefs, Vera.

*Dit is een affiliate link. Het bestellen via deze link kost jou niets extra’s, echter biedt het mij wel voordelen. Ik ontvang namelijk een klein percentage van jouw aankoop, wat ik kan gebruiken voor de kosten van het onderhoud van mijn site, de aanschaf van producten om te reviewen, etc.

2 gedachten over “Meeting Essentials – wat neem je mee als facilitator.

  1. Zoooo herkenbaar! Ik heb op kantoor ook 2 zogenaamde seminar-boxes, met dezelfde essentials. Ik heb er ook nog een “clicker” plus batterijen inzitten zodat je op afstand naar de volgende slide in een presentatie kunt klikken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.