Is Cecily van de Action een goede smell-a-like van Giorgio Armani’s Sì?

Op Het Net zingt het al een tijd dat Cecily van de Action een volwaardige smell-a-like van Giorgio Armani’s Sì zou zijn. En aangezien die laatste mijn lijfgeur is, was ik natuurlijk heel benieuwd. Inmiddels heb ik een verpakking kunnen scoren, en vandaag vertel ik je of ik het eens ben met de claim.

De verpakking vind ik er verzorgd uitzien.

Sì, dat Giorgio Armani uitbracht in 2013, is al jaren mijn vaste parfum. Dagelijks spuit ik deze geur op, die ik typeer als fruitig (de topnoot is Cassis; hartnoten zijn Mei Roos en Fresia; Basisnoten zijn Vanille, Patchouli, Hout Noten en Ambroxan). Een fles van 100 ml. kost ca. EUR 130,-

De achterkant van de verpakking met o.a. de ingrediënten.

Toen ik hoorde dat Action een dupe voor nog geen EUR 3,- zou verkopen was ik natuurlijk reuze benieuwd, maar helaas werd mijn geduld nogal op de proef gesteld. Telkens was het schap leeg, en was er geen fles meer te vinden. Tot afgelopen weekend. Ik was in Zaandam en besloot ook daar even te kijken, en ja hoor, daar vond ik 1 hele fles, die ik direct in mijn mandje heb gedaan.

Eenmaal thuis besluit ik de verpakking gelijk te openen, en de geuren te gaan vergelijken.

De fles vind ik er ook netjes uitzien.

De fles Cecily is roze met gouden accenten en lijkt in niets op de fles van Sì. Aan de bovenkant van de dop bevindt zich een opening en daardoor zie je een gouden rondje dat de bovenkant van de verstuiver is. Uit deze verstuiver komt een harde, goed verdeelde spray, welke een bloemige, zoete geur achterlaat, die me totaal niet aan Sì doet denken. Als ik ter vergelijk op mijn andere arm een beetje Sì op doe, en de geuren op mijn armen vergelijk, ruik ik helaas toch echt 2 verschillende luchtjes.

Omdat ik aan mezelf begin te twijfelen, vraag ik Little Miss C en Mr C om raad. En helaas, ook zij vinden de geuren totaal verschillend.

Cecily is een lekker geurtje, die voor de duur van ongeveer 1 uur blijft hangen, maar wat geurbeleving van de geur van Sì betreft houd ik het toch echt bij het origineel.

Ik kocht Cecily (100 ml.) bij de Action, en betaalde daar EUR 2,95 voor.

Wat is jouw lijfgeur eigenlijk ? Liefs, Vera.

7 gedachten over “Is Cecily van de Action een goede smell-a-like van Giorgio Armani’s Sì?

 1. Jammer, een aantal jaren geleden was er ook zo’n hype met een geur die verkocht werd bij de Lidl en die op Chanel Coco Mademoiselle zou lijken. Heb toen ook een flacon gekocht maar vond het totaal niet lijken en de geur is uiteindelijk verbruikt door het te spuiten op een wattenschijfje en die op te zuigen…Heb verschillende geuren maar kom altijd terug bij Paris van Yves Saint Laurent en dan bij voorkeur de eau de parfum. Die ‘nepgeuren’ bevatten vaak ook heel veel alcohol waardoor het ook snel vervliegt. Helaas ruik ik nu helemaal niks. Ken je deze winkel: https://www.deloox.nl/product/1025743/giorgio-armani-si-eau-de-parfum-100-ml.html Heb ik vaker geuren besteld zowel voor mijzelf, mijn moeder als voor Ed en altijd prima in orde. Scheelt toch weer:-) Fijn weekend!

  Like

  1. Jammer he, van die “nepgeuren”, maar we blijven op zoek naar de Heilige Graal 🙂 Dank voor de tip van deloox, dat scheelt inderdaad !! Wel balen zeg dat je reuk nog weg is ! Goed weekeinde voor nu, xx

   Like

 2. In woman van La Rive vind ik wel veel van Si hebben, ik heb ze allebei dus ook de echte Si. De Lidl variant van Coco madamoiselle vind ik wel lekker en heel veel weg hebben van de originele zo zie je maar dat smaken verschillen, gelukkig maar 😂🤪

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.