Mijn To-Do’s in DUBAI.

Over 31 nachtjes slapen is het zover … dan gaan we naar Dubai ! Toegegeven, het duurt nog even, maar dat geeft niet. Sterker nog, ik vind vakantie-voorpret ook altijd wel wat hebben. Inmiddels zijn we alle drie druk bezig met te bedenken wat we daar allemaal kunnen gaan doen. Persoonlijk stel ik me zo voor, dat ik mijn ogen uit zal gaan kijken bij de exorbitante luxe, dat is natuurlijk al een attractie op zich. En verder wil ik heel graag de volgende dingen gaan doen :

Burj Khalifa – Level 124 en 125.

Een bezoekje aan de markante Burj Khalifa-wolkenkrabber, ’s werelds hoogste gebouw (828 meter), mag natuurlijk niet ontbreken. Ik ben erg benieuwd hoe dat panoramisch uitzicht van 360 graden over de Arabische Golf, er vanaf de 125e verdieping uitziet !

Het oude Dubai.

En het oude Dubai moet je natuurlijk ook gezien hebben. Behalve varen door Dubai Creek op een traditionele Abra-boot, wil ik de goud- en specerijensoeks bezoeken en lokale streetfood proeven. En het liefst onder leiding van een lokale gids.

Woestijnsafari.

Een beetje avontuur is ook altijd wel leuk. Graag wil ik de Rode Lahbabwoestijn in een 4×4-voertuig bezoeken, genieten van de zonsondergang, zandboarden, een kamelenrit maken en een bezoek aan een kamelenboerderij brengen.

Dagje Abu Dhabi.

En als we dan toch in de buurt zijn, wil ik eigenlijk ook graag even naar de hoofdstad van de VAE, om mezelf onder te dompelen in de rust van de Sheikh Zayed-moskee, het Qasr Al Watan-paleis te bewonderen, en het observatiedek van Etihad Towers te bezoeken.

En behalve bovenstaande wil ik natuurlijk ook nog lekker shoppen in The Dubai Mall (ruim 1,1 miljoen vierkante meter vloeroppervlak), en genieten van wat family-/quality-/relax-time in ons hotel, en aan het zwembad. Ik heb zo het vermoeden dat wij ons wel gaan vermaken 😉

Ben jij al eens in Dubai geweest ? En heb jij nog tips voor mij ? Liefs, Vera

6 gedachten over “Mijn To-Do’s in DUBAI.

 1. Die 31 dagen zijn voorbij voordat je het weet:-) Hoe lang gaan jullie? En nee ik ben er nog nooit geweest en vermoed dat het ook bij dromen blijft. Fijne woensdag.

  Like

 2. Ja ik vond Dubai erg tof en Abu Dhabi nog mooier eigenlijk 🙂 Ik heb ook een dag excursie gedaan met een gids dan ging je naar het museum (klein want Dubai bestaat pas sinds 1971), met de boot de Creek over naar het oude centrum (vond ik minder, best opdringerige kooplui) en in abu dhabi naar de moskee geweest (prachtig). Ik ben er ook een keer alleen geweest, was helemaal prima te doen als vrouw alleen. Veel met OV gedaan ook en er speciale delen van de metro waar alleen vrouwen in mogen. Neem je loopschoenen maar mee voor de Dubai mall 😉 het aquarium daar is ook spectaculair. Ik heb genoten en wil graag nog eens terug.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jij gaat Dubai helemaal geweldig vinden! En een must sea waar je echt tijd voor uit moet trekken is de fontein show bij de Burj Khalifa! Echt THE best (valt de show van Bellagio in Vegas hè-le-maal bij in het niets!!).
  Wil je echt genieten van wat decadentie; boek dan een high tea in het Burj al Arab! Je moet dan wel ‘op chique’ en van tevoren reserveren. Ook vragen ze of je ook echt wat gaat besteden…inside info van zwager die er heeft gewoond..
  En het Japans restaurant bij de Marina is ook een echte aanrader!
  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.