Boekrecensie Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens.

Vanwege alle lovende verhalen die ik las op Internet besloot ik dit boek ook maar eens te lezen. Ja, je leest het goed, echt te springen stond ik niet. Maar nu ik ‘m eenmaal uit heb, ben ook ik laaiend enthousiast over dit aangrijpende en ontroerende boek. En vandaag vertel ik je er iets meer over.

Samenvatting.

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

Mijn mening over dit boek.

Toen ik het gegeven las, dacht ik dat dit boek een thriller zou zijn. En dat is het op zich ook, het gaat er natuurlijk om wie Chase vermoordt heeft. Maar behalve dat, zit er zoveel meer in dit boek : mooie gedichten, beeldende beschrijvingen van de natuur, en wijze lessen over liefde en vriendschap. Het geheel is echt heel boeiend geschreven; vanaf het eerste moment leefde ik heel erg mee met Kya; ik voelde haar worstelingen en gedurende het hele verhaal hoopte ik echt het beste voor haar.

Ik ben ontzettend blij dat ik me mee heb laten slepen door de hype, want wat een mooi geschreven en boeiend boek is dit. Inmiddels is ook de verfilming van dit boek beschikbaar, en ik kan niet wachten om deze te gaan zien; van horen zeggen is die minstens zo indrukwekkend. En afgaande op de trailer die ik zag, heb ik er zeer hoge verwachtingen van. Ik hoop dat de film me net zo zal raken als het boek gedaan heeft.

  • 384 pagina’s
  • januari 2021, The House of Books
  • ISBN : 9789044361650 

Mocht je overwegen het boek aan te schaffen, dan deel ik graag deze affiliate link* met je om het boek bij Bol.com te bestellen : Daar waar de rivierkreeften zingen

Heb jij de hype rondom dit boek ook meegekregen ? En heb jij het al gelezen ? Ik lees het graag in de comments. Liefs, Vera

*Het bestellen via deze link kost jou niets extra’s, echter biedt het mij wel voordelen. Ik ontvang namelijk een klein percentage van jouw aankoop, wat ik kan gebruiken voor de kosten van het onderhoud van mijn site, de aanschaf van producten om te reviewen, etc.

Een gedachte over “Boekrecensie Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.