My Weekly Diary #33 en #34 Foto-editie.

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen 2 weken zat ik in de vakantiemodus, en verbleef ik in dat heerlijke Turkije. Omdat woorden tekort schieten, laat ik je mijn belevenissen zien in foto’s! Van loungen in en om het zwembad tot zwijmelen in Cappadocië, van afdingen op de bazaar tot wentelen in de luxe van ons hotel. Je ziet dit (en meer) in My Weekly Diary, foto-editie.

Het is weer tijd voor de jaarlijkse moeder-dochtervakantie, en dit keer vertrekken Little Miss C en ik naar Belek, Turkije!
Met al die berichtgeving over de toestanden op Schiphol besluiten we de aanbevolen 4 uur vantevoren aanwezig te zijn. Gelukkig kunnen wij deze lange wachtrij passeren, en zijn we binnen 1 minuut door de douane heen.
Nadeel van die snelle doorkomst is wel dat we onszelf een aantal uren moeten zien te vermaken bij de gate. Helaas is er geen enkel winkeltje open.
En dan mogen we eindelijk boarden. De vlucht verloopt prima, we vertrekken mooi op tijd, landen iets te vroeg en omdat het toestel maar halfvol is, hebben we ook nog wat uurtjes slaap kunnen pakken.
Bij aankomst op Antalya is het zonnig, helder en warm. En de weersvooruitzichten voor de rest van de week zijn ook prima te noemen!
We verblijven in Hotel Titanic Deluxe Golf Belek. En van dat woord “Deluxe” is geen letter gelogen. De standaard is hoog, van het zwembad tot de verzorgingsproducten, van het eten tot de service. We komen werkelijk niets tekort tijdens ons verblijf.
We brengen de meeste tijd aan het (supergrote) zwembad door. Heerlijk een boekje lezen in onze cabana, gewoon lekker wat kletsen en chillen, of klooien in het water. We vermaken ons opperbest.
Ook spelen we menig fanatiek potje Uno onder het genot van een hapje en een drankje.
Ons hotel heeft ook een privé strand, dat op een klein afstandje ligt. Je kunt er met de boot of met de trein heen. Wij kiezen voor de laatste optie.
Op het strand is het genieten van de heldere zee, de heerlijke temperatuur, de luxe voorzieningen, en de goede verzorging.
Ter afwisseling van het luieren maken we wat uitstapjes. Op zaterdag ochtend gaan we met de taxi naar Belek city, naar de wekelijkse markt die daar gehouden wordt. Het is bloedverzengend heet, zelfs de locals zweten enorm, maar het is het waard geweest; Little Miss C en ik slagen beiden erg goed! En bij aankomst in het hotel duiken we direct ter afkoeling het zwembad in.
Ik hartje Belek. En als je goed kijkt, zie je mij ook op de foto ..,
Ik koop onder andere dit portomonneetje; dat olifantje is té cute toch!
Ook gaan we een middagje naar de Old Bazaar in Antalya, waar ik herinneringen ophaal aan het bezoek dat ik daar 18 jaar geleden met mijn moeder bracht.

Verder boeken we een dagexcursie naar Manavgat. We gaan met een piratenboot over de rivier, zonnen een uurtje op Golden Beach, aanschouwen de prachtige waterval, shoppen op 2 bazaars, en bezoeken een moskee.

Golden Beach, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de rivier. De watertemperatuur van de zee is 28 graden, de temperatuur van de rivier 12. Het is heel bijzonder om dit verschil te ervaren.
Bij de prachtige waterval van Manavgat.
Geen CHANEL maar CHANNL … Op de bazaars zijn veel namaak artikelen te koop. Sommige stukken zijn niet van echt te onderscheiden, maar er zitten ook exemplaren tussen waar de fake van af straalt. Zal iemand dit nou kopen, vraag ik me af …
De moskee is prachtig, zowel van buiten als van binnen. Om naar binnen te mogen, moet ik me tooien met een hoofddoek en een lange rok. Gelukkig liggen die allebei te leen.
Moslima Style.
Eten doen we in ons hotel. We hebben all-inclusive geboekt en genieten elke dag (de hele dag) van de wisselende buffetten en veelal real-live bereide gerechten. Er is één ding dat ik standaard elke dag bij het ontbijt eet, en dat is deze Turkse bagel (simit).
De avonden brengen we in ons resort door, hetzij op onze kamer, of we zoeken het vertier op. Elke avond is er een show. Ook is er op het terrein van ons resort een Fish Spa, waar we tot twee keer toe gebruik van maken. We waren namelijk al langer van plan dit eens te doen (sterker nog, het staat op mijn 47-List genoteerd). Het knabbelen van de vissen is een bijzonder gevoel, en na afloop van de behandeling voelen onze voeten echt poezelig zacht aan.
En dan is na een ontroerend mooie laatste avond in Cappadocië de tijd gekomen om ons op te maken weer naar huis te gaan. Terug naar de lieverds die op ons wachten, en naar ons normale leventje. Bedankt Belek en Little Miss C voor de prachtig mooie tijd. Er zijn veel mooie nieuwe herinneringen opgeslagen in mijn hart, die ik voor altijd zal koesteren.

Komende week heb ik nog een weekje vrij, en maken we ons op voor het nieuwe schooljaar van Little Miss C. Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe waren jouw weken ? Liefs, Vera

3 gedachten over “My Weekly Diary #33 en #34 Foto-editie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.