Waarom ik teensokken draag bij het hardlopen.

Ik geef toe, ik heb er best even over nagedacht of ik wel teensokken wilde dragen. Het ziet er namelijk zo raar uit. En nu ik dit opschrijf, denk ik echt ‘wat een rare gedachte’, maar dat komt omdat ik inmiddels echt helemaal om ben. Vandaag vertel ik je daar meer over !

Waarom sokken zo belangrijk zijn bij het hardlopen

Je zou denken dat hardloopschoenen het allerbelangrijkst zijn bij het hardlopen. En dat klopt op zich ook, alleen staan ze op een gedeelde plaats met goede sokken. Want die zorgen namelijk voor extra steun en grip.

En als we dan nog een onderscheid willen maken, dan zijn teensokken nog net iets beter dan “standaard” hardloopsokken. Want de teensok is anatomisch afgestemd op de voet met 5 aparte tenen. Dit zorgt ervoor dat de tenen op een natuurlijk manier worden gespreid, wat tijdens het hardlopen stabiliteit en meer comfort geeft.

Verder toont wetenschappelijk onderzoek ook nog eens aan dat als je teensokken draagt, dat blaren tussen je tenen verleden tijd zijn. Een van de grootste oorzaken van blaren tussen de tenen is namelijk het huid-op-huid contact van de tenen. En met teensokken is dat contact er natuurlijk niet omdat iedere teen apart verpakt zit. Ook zou je minder kans op irritaties, voetschimmel of infecties hebben; dit omdat je toch tussen de tenen zweet en dit nu opgevangen wordt door de stof tussen de tenen. Alleen maar pluspunten dus ! Reden voor mij om een tijd geleden toch maar eens de proef op de som te nemen, en teensokken te kopen.

Maar zitten teensokken wel lekker ?

Ja. De teensokken zitten echt als gegoten; de stof is zo zacht, en de sok is naadloos waardoor ik echt niet door heb dat ik ze draag. Ook gedurende een lange duurloop blijven mijn voeten goed droog; misschien nog wel droger dan bij het dragen van mijn normale sokken (van X-SOCKS of Falke, merken waar ik ook erg over te spreken blijf hoor !).

De eerste keer dat ik de teensokken aan deed, vond ik het best een gepriegel om mijn tenen in de individuele mouwen te krijgen, maar inmiddels ben ik er wel aan gewend. En ook aan hoe mijn voet eruit ziet, zo gehuld in die sok. Ik vind het inmiddels wel wat hebben, maar belangrijker nog, ik voel wat het comfort van de sok met me doet. Kortom, ik zou mijn teensokken inmiddels echt niet meer willen missen !

Heb jij wel eens teensokken gedragen ? Liefs, Vera

3 gedachten over “Waarom ik teensokken draag bij het hardlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.