Review ExcluJess geurkaars Dark Amber & Peony.

Onlangs besloot ik mezelf te verwennen met een natuurlijke sojakaars van ExcluJess, waarin twee bijpassende kristallen verwerkt zitten die harmonie en rust in huis brengen, lichaam en geest in balans brengen, en stress en negativiteit verminderen. Iets wat mij, naast de fraaie vormgeving zeer aansprak.

Het was even wikken en wegen, er zijn namelijk verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar uiteindelijk vind ik de fuchsia-roze variant; de luxe geurkaars Amethist kristal – Dark amber and Peony, het fraaist. Zo in mijn handen komt me een bloemengeur tegemoet die tegelijkertijd aanwezig maar toch zacht van geur is. En ook tijdens het branden zijn de geureigenschappen perfect. De kaars vult met gemak een grotere ruimte, zonder té nadrukkelijk aanwezig te zijn.

Als het kaarsvet gestold is, zijn de kristallen verborgen.

Qua brandeigenschappen is de kaars prima. De vlam is rustig, en de kaars smelt consistent en gelijkmatig, als je ‘m de tijd daarvoor geeft en niet telkens na korte tijd uitblaast. De lont is van hout en dat zorgt ervoor dat de kaars gezellig knispert, net als een haardvuurtje. Dit geluid is echter heel subtiel, en bijna niet hoorbaar.

Ik brand de kaars alleen op speciale momenten; en de betekenis van de in de kaars aanwezige kristallen maakt het branden van de kaars nog specialer. De kristallen die in mijn kaars zitten zijn namelijk Amethist, een paarse kwartssoort. Amethist werkt beschermend, zuiverend, en ontspannend, en brengt harmonie en innerlijke rust. Als de geurkaars is opgebrand, kun je de kristallen schoonmaken en bewaren. Iets wat ik zelf niet gedaan heb.

Alle uurtjes die deze kaars gebrand heeft, heb ik genoten van de geur, het schijnsel, en de gedachten erachter. Ik kan niet zeggen dat de kristallen een soort magische bijwerking gehad hebben; wellicht had iedere andere kaars die ik zo bewust en vol liefde aangestoken had, me ook een mindful effect gegeven. Maar mocht voor jou het prijskaartje geen issue zijn, en ben jij op zoek naar een kaars met perfecte geur- en brandeigenschappen, en wellicht een placebo-effect, dan raad ik deze kaars van harte aan.

Ik kocht deze ExcluJess geurkaars (40 branduren) voor EUR 54,99.

Ben jij ook zo gek op geurkaarsen ? Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.