Mijn taart- en koffiemomentje bij Café Blond Amsterdam

Al jaren wilde ik er heen, maar nooit kwam het er van. En toen ik hoorde dat mijn Sis zo gek was van de spulletjes, wist ik dat er met haar naartoe wilde. Ik nodigde haar dan ook uit voor mijn verjaardag, en afgelopen zondag was het zover, ons bezoekje aan Café Blond Amsterdam.

De roze gevel.

Blond Amsterdam ken je vast wel van het kleurig beschilderd assortiment servies. Maar in Café Blond Amsterdam kun je behalve voor het perfecte cadeau ook terecht voor een een lekker stuk taart, en dat is wat we als eerste deden, want we hadden wat te vieren.

Het Blond Amsterdam café ligt in Amsterdam en zodra je de straat in komt valt de gevel direct op; deze is namelijk knalroze en bekleed met prachtige gouden letters en heel veel bloemen.

Ook binnen knalt de vrolijkheid je tegemoet. Op de bakstenen muur staat ‘Blond Amsterdam’ in grote lichtletters, en verder geldt “mooi roze is niet lelijk” … ik houd ervan !

Zelfs het toilet is helemaal in stijl!

Er is van alles lekkers te kiezen, en het ene ziet er nog smakelijker uit dan het ander. Alles is ook zo mooi gepresenteerd; en uiteraard wordt alles aangeboden op Blond Amsterdam servies.

Moeilijk kiezen hoor! Er is trouwens ook iets hartigs te krijgen, voor de niet-zoetekauwen onder ons.
Ik nam een lemon meringue tartelette.

Nadat wij heerlijk gezeten hadden, gingen we naar de shop in het café waar producten van Blond Amsterdam te koop waren. Niet alleen het servies, maar ook alle andere producten waar Blond Amsterdam inmiddels bekend om is. De prijzen zijn overigens hetzelfde als elders, dus je krijgt geen korting op de producten.

Hier word je toch gewoon hebberig van!

Als je fan bent van Blond Amsterdam moet je gewoon eens in dit café geweest zijn. Maar ook als je niet per se van deze spulletjes houdt, is het heerlijk vertoeven daar. De bediening is vriendelijk, de producten zijn heerlijk, en er hangt een fijne, gemoedelijke sfeer.

Dat was het zeker!

Café Blond Amsterdam is gevestigd aan de Ferdinand Bolstraat 44 in Amsterdam, en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 18.00 uur, en op zondag van 10.00 – 17.00 uur

Houd jij van de spulletjes van Blond Amsterdam ? En ben jij wel eens in Café Blond Amsterdam geweest ? Ik lees het graag in comments. Liefs, Vera

4 gedachten over “Mijn taart- en koffiemomentje bij Café Blond Amsterdam

 1. Ik vind het te druk en wordt er een beetje onrustig van hahaha de printjes bedoel ik dan he?! Niet mijn ding maar ik weet dat er een grote schare liefhebbers is.

  Like

 2. Servies is echt iets voor koffie/thee/taartjes (al zou ik het zelf niet willen hebben). Ik vind alles toch het beste uitkomen op neutraal wit. Ziet er wel heel lekker uit allemaal alleen jammer dat alles weer in het Engels staat. Zag laatst een tenenkrommende reclame bij een bakker in (heel slecht) Frans. Nederlands is ook mooi! Doe mij maar de appeltaart. (met slagroom):-) Fijne dag!

  Like

  1. Ja is behoorlijk op de tourist ge-ent natuurlijk, deze winkel. Gelukkig was de bediening wel in het Nederlands (daar mag je tegenwoordig, zeker in Amsterdam, ook blij mee zijn 😉 Fijne dag x

   Like

 3. Oooooh wat een heerlijke plek! In mijn vorig leven had ik (hadden we) servies van Blond Amsterdam. Ik heb er nu nog een paar dingen van, maar heb het meeste inmiddels gewisseld voor Rice servies. Maar dit is echt een aanrader zeg, ik ga het onthouden!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.