My Weekly Diary #12/2022

Iedere maandag neem ik jullie mee in mijn week en geef ik een inkijkje in mijn leven door middel van My Weekly Diary. Afgelopen week gedroeg ik me nog steeds als een ochtendgekkie, had Little Miss C Paasexamens, en nam ik een beslissing omtrent mijn deelname aan de Antwerp Ten Miles. Je leest dit (en meer) in My Weekly Diary.

Maandag

Deze eerste lentedag start ik met een lesje Yin Yoga in de Dear Good Morning (DGM) community. Het is een heerlijke, rustige start van de werkdag die ik thuis door breng omdat ik last heb van verkoudheidsklachten. Little Miss C komt thuis van haar wiskunde examens met een goed gevoel, en na een gezamenlijke lunch werk ik de middag gestaag door. ‘s Avonds help ik haar met haar examen Frans, dat voor morgen op het programma staat.

En Français, s’il vous plaît.

Dinsdag

De ochtend start weer vroeg met een DGM-sessie, en na een lekkere douche duik ik om 08:00 uur mijn kantoor in om daar de rest van de dag niet meer uit te komen.

06u37 en ik ben klaar met mijn Tone on Tuesday workout bestaande uit spierversterkende oefeningen.

Na het avond eten maak ik er een lekker relaxed avondje van, met Lang Leve de Liefde, Blind Dates, en MAFS – drie heerlijke programma’s!

Woensdag

Mijn part-time dag die ik voor mijn gevoel sinds tijden eindelijk weer eens écht vrij heb. Mijn duo-collega is terug van vakantie, dus er is geen noodzaak meer om even in te loggen. Hoe fijn! Ik start de dag met een Full Body Work Out, wat huishouden, en een uurtje banen zwemmen.

In plaats van hardlopen ga ik een uurtje banen zwemmen.

Na de lunch verwen ik mezelf met een siësta van een uur en daarna maak ik tijd voor Little Miss C om haar te overhoren voor de examenvakken Nederlands en Latijn. We doen dit in het zonnetje op ons dakterras, lekker even wat vitamine D opdoen, en hopelijk wat energie voor mij. Ik voel me namelijk niet helemaal top, en besluit dan ook vroeg te gaan slapen.

Donderdag

Ik heb vannacht prima geslapen, en sta dan ook een stuk beter op dan dat ik gisteren naar bed ging. Topfit voel ik me echter nog niet, maar ik besluit desondanks “gewoon” mee te doen met het DGM-lesje Mandala Flow yoga van 06:00 tot 06:30 uur. Werken doe ik vanuit huis vandaag.

‘s Avonds na Bootcamp neem ik wat tijd voor mezelf met een goed boek en een gezichtsmaskertje.

Even wat tijd voor mezelf …

Vrijdag

Als de wekker gaat, voel ik me zo moe dat ik nog even snooze. Maar toch voelt dat niet goed, en ik besluit dan ook maar mijn bed uit te gaan en mee te doen aan het DGM lesje Low Intensity met Gewichtjes. Als ik de energie van de host en van mijn mede-deelnemers merk, voel ik me direct een stuk beter. Het is door dit dat ik weet dat ik dit ochtendgebeuren echt door ga zetten; ik ga er zo lekker op. Na de les schrijf ik me dan ook gelijk in voor de ochtendlessen van volgende week.

Ik sta ook weer helemaal aan, zo fijn dit!

Na een warme douche start ik aan mijn werkdag die superlekker verloopt; ik zet veel dingen in werking, en vlieg erdoor heen. Zo fijn! Ik ben echt blij dat ik me vanmorgen uit bed gesleept heb dus.

Zaterdag

Geen DGM vandaag dus ik moet het op eigen kracht doen. Uiteraard ben ik al rond 05:00 uur wakker, het ritme zit er al lekker in, maar zonder moeite draai ik me nog een aantal keren om. Volgens plan sta ik om 07:15 op en na een was, een plas en een glas (water met citroen) stap ik om 07:45 naar buiten voor een ochtendwandeling. Heerlijk om de natuur in alle rust te ervaren.

De prachtige bloesemboom in onze buurt.

De rest van de dag staat in het teken van die typische zaterdagklussen als huishouden, boodschappen, bloggen, en Little Miss C helpen met haar examen Latijn dat voor maandag op de planning staat.

Zondag

En vandaag ga ik de definitieve keuze maken; wel of niet doortrainen voor de Antwerp Ten Miles. Alles valt of staat met mijn lange duurlooptraining van vandaag; het plan is 14 km. inclusief gebruik van een gelletje. Al bij de eerste stappen voel ik dat het erin gaat zetten en uiteindelijk sluit ik mijn training af met een tijd van 112 minuten; door een omleiding langer dan ik vantevoren voorzien had, (heup-)pijn vrij, en dus helemaal prima! ‘s Avonds schrijf ik me in; over 27 dagen ben ik erbij en loop ik de AG Antwerp Ten Miles!

Trots en blij laat ik deze prestatie zien.

Komende week ga ik gezellig uit eten met een vriendin, en heb ik een foto shoot ! Ik vertel je er volgende week maandag alles over.

Hoe was jouw week ? Liefs, Vera

5 gedachten over “My Weekly Diary #12/2022

  1. Heerlijk dat je mee kunt doen aan de Antwerp 10 miles. Hier weer een hele week heen én weer naar Amsterdam. Moet nu echt een keuze gaan maken en m’n moeder defenitief aan de boodschappenservice én maaltijden-aan-huis laten wennen ook al wil ze dat niet. Zo moe….vandaag in ieder geval even de huishoudelijk schade in eigen huis inhalen. Fijne zonnige week!

    Like

  2. Wat goed dat jij je dochter kunt helpen met huiswerk. Bij mij lukte dat niet, de methodes waren zo anders dan ik vroeger had gehad dat het altijd op vette discussies uitliep dus ik ben ermee gestopt haha, gelukkig was mijn dochter heel zelfredzaam dus dat ging heel goed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.