12.12.2021 : dingen waar ik blij van word

Geluk zit in de kleine dingen. Bewust stilstaan bij de kleine dingen die je gelukkig maken, maakt gelukkig. En vandaag deel ik de dingen waar ik de afgelopen periode gelukkig van werd :

♥ macarons ♥ Butte Montmartre ♥ 0110 ♥ Mickey’s Dazzling Christmas Parade ♥ mijn lieve volgers ♥ mijn hoed ♥ Rolko ♥ prosecco ♥ Muziekavond The Cosy Edition ♥ Lamentations of the heart/Philip Wesley ♥ jeetje ♥ Project Slim Mommy ♥ uurtje haken ♥ dat ik mijn ogen heb laten laseren ♥ 1-op-1-Fitcamp ♥ benaderd worden voor blogsamenwerkingen ♥ uurtje zwemmen ♥ Haribo Uno ♥ only dead fish go with the flow ♥ diamond painten ♥ Villa Magdalena van Santa Montefiore ♥ ducksbike ♥ 200 euro winnen tijdens de bingo marathon ♥ Pakjesavond ♥ Just Dance ♥ Little Miss C The Fitgirl ♥ kaasfondue ♥ Sint Swap ♥ Lievelingspost! – Het Kerstpakket ♥ le Jardin de Sophie ♥ Amalia ♥ de geur van de Rituals Advent Calender (en de looks, en de inhoud !) ♥ mijn haaknaalden van Zoownatas ♥ visitekaartjes uitdelen ♥ het prachtige perioderapport 2 van Little Miss C ♥ prachtige sterrenhemels ♥ borrelpakket ♥ Selling Sunset

Waar werd jij gelukkig van, de afgelopen tijd ? Ik lees het graag in de comments ! Liefs, Vera

4 gedachten over “12.12.2021 : dingen waar ik blij van word

 1. Dat de tante van Ed er nog is- mijn Yankee Candle adventskalender- mijn Yoghi thee adventskalender- onze poes Amy- kaasfondue- lunchen bij Mimi- workshop visleer looien- thee met extra veel verse gember- nieuwe rode lipstick van Chanel- de sample van Teint de neige- mijn nieuwe Ikea dekbed- appeltaart- warme (Nutricia) chocomel met slagroom én kaneel- fietsen- wandelen langs de Waal- Funda (hele dure huizen kijken:-)

  Like

 2. Visleer is “gewoon” leer van vis. Was in het kader van een reizende tentoonstelling over visleer en ik deed de workshop op Schokland. We kregen 2 vellen kabeljauwhuid die je eerst moet ontdoen van restanten vlees en schubben. Dan spoelen in koud water, inwrijven met kokosvet en kneden/rollen/wrijven want de structuur moet veranderen om het soepel te maken. Je krijgt dan visleer. Je kunt er een portemonnee van maken etc. etc. Er zijn zelfs schoenen van visleer en het is heel erg sterk. Dit in het kort: er zijn nog veel meer looimethodes (bast van bomen) (aluin). Het kan geverfd worden. Werd al gebruikt en de oudheid in Egypte (nijlbaars) en ook Inuit/eskimo’s. Helaas werd er zaterdag maar weinig uitgelegd en heb ik 1 van mijn vellen weggegooid. Er waren ook geen handschoenen:-))) waardoor mijn handen zelfs nu nog naar vis ruiken…Tig keer wassen, azijn, crémes, RVS. het moet maar slijten. Eind januari doe ik nog een workshop van een hele dag in Driebergen met zalmvellen en dan zal er meer uitgelegd worden.
  http://www.visleer-natuurlijk.nl/
  https://www.museumschokland.nl/
  Tenslotte: Als je de huid ontdoet van vlees en schubben deze wast en inwrijft met kokosvet kun je deze op een raam plakken en als de huid droog is valt de huid van het raam af. Je hebt dan geen soepel leer maar het voelt perkamentachtig. Ik had het om een glazen cylindervaas gewikkeld met koperdraad en dan een kaars erin maar helaas ruikt de huid nog naar (rotte) vis door de gebrekkige uitleg en door de warmte van de kaars…….enfin vies dus. Deze dus maar weggegooid maar het effect is ontzettend leuk.
  In principe is iedere huid geschikt.
  Groetjes, Ilona

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.