Boekrecensie Bonuskind van Saskia Noort

Suus Ruis, Suzanne Rethans, Jeffrey Wijnberg, Saskia Noort. Het zijn een paar van mijn favoriete column-schrijvers. En in het geval van Saskia Noort lees ik ook graag haar boeken (en kijk ik graag naar de verfilmingen). Nou vond ik haar laaste boek Stromboli een tegenvaller, je kunt de recensie hier lezen, maar dat vond ik geen belemmering om vol enthousiasme aan haar nieuwste boek Bonuskind te beginnen. En vandaag geef ik je mijn recensie.

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen; ook dit boek vond ik tegen vallen. Nergens vond ik het verhaal echt pakkend, en het constante gezever van/over Lies’ blaasontsteking, de lover die God genoemd wordt, en het veel te wijsneuzerige geleuter van Lies zelf vond ik op een gegeven moment ook echt storend worden.

Conclusie :

Bonuskind is een echte pageturner, het verhaal leest vlot weg. En dat is maar goed ook, want hierdoor heb ik niet al te veel tijd besteed aan dit boek. Ik denk dat ik het voortaan gewoon maar bij de columns van Saskia Noort houd.

  • Auteur : Saskia Noort
  • 272 pagina’s
  • The House of Books, juli 2020
  • EAN : 9789044351040

Lees jij ook graag ? En heb jij Bonuskind al gelezen ? Liefs, Vera

Een gedachte over “Boekrecensie Bonuskind van Saskia Noort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.