Hoe je langer van je tulpen kunt genieten

Als kind groeide ik op in de prachtige Bollenstreek, en van jongs af aan was ik als bijbaantje werkzaam in de bloembollen. Bollen pellen, hyacinten hollen, tulpen koppen, bloembollen inpakken, sorteren, uitzoeken voor de export, … noem het en ik heb het gedaan.

In de loop der tijd heb ik dan ook behoorlijk wat tips en tricks in die bollenschuren en op de bollenvelden opgedaan en omdat het momenteel tulpenseizoen is, en jij vast ook wel eens een bosje hebt staan, geef ik je vandaag tips waardoor jij langer van je bosje tulpen kunt genieten :

 1. Vul je vaas met vers, zuiver water.
 2. Snijd de tulpen schuin af.
 3. Verwijder de bladeren die aan de stengels zitten, die in het water komen.
 4. Zet de tulpen in de vaas, maar laat de bloemen nog in het papier zitten.
 5. Verwijder het papier na een of meerdere uren. Zo heeft de tulp de tijd om zich vol te zuigen met water.

Naast bovenstaande tips is het belangrijk dat je de vaas op een koele, niet zonnige plaats zet. Last but not least is het belangrijk dat je de vaas niet helemaal vult; tulpen blijven veel langer mooi als je ze in een bodempje van ongeveer 1.5 cm. water zet.

Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat de tulpen minder snel slap gaan hangen, en minimaal 7 dagen zullen blijven staan.

Ben jij ook zo dol op tulpen ? Liefs, Vera

2 gedachten over “Hoe je langer van je tulpen kunt genieten

 1. Mag ik 1 aanvullende tip geven?

  Met en prikje van een dunne naald door de stengel onder de bloem kan een eventueel luchtbelletje uit de holle stengel van een bloemsteel ontsnappen. Tijdens het transport van oogstplek naar de vaas thuis kan er een luchtbel in de holle bloemsteel ontstaan. Het gaatje in de bloemstengel maakt dat er weer vrij nieuw schoon water kan worden opgezogen.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.