Netflix & Chill

Netflixen gaat bij mij in vlagen. Zo kijk ik maanden niet, en zo zit ik weer uuuren achter elkaar te bingen. De afgelopen tijd keek ik de volgende aanraders:

Virgin River

Melinda Monroe beantwoordt een advertentie om te solliciteren als verpleegkundige in de afgelegen stad Virgin River in Californie. Ze denkt dat dit de perfecte plek is om opnieuw te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht en dat ze eerst moet leren om met zichzelf in het reine te komen voordat ze echt van Virgin River haar thuis kan maken.

Gewoon een hele knusse, gezellige serie met prachtige natuurbeelden, dorpsdrama en heerlijke clichés. Ik keek de 2 seizoenen van in totaal 20 afleveringen in een ruk uit, en was blij te lezen dat er een derde seizoen komt. Momenteel is nog niet bekend wanneer het derde deel van Virgin River op Netflix zal komen, maar naar verwachting zal dit niet voor het einde van 2021 gebeuren.

The Staircase

De tweede vrouw van Michael Peterson, Kathleen, werd in 2011 door hem onderaan de trap in hun huis gevonden. Hij belt in paniek het alarmnummer, een audiofragment waarmee de reeks begint. Vrijwel meteen is hijzelf de hoofdverdachte. De grote vraag in deze true crime-serie : is ze echt van de trap gevallen, of is ze bewusteloos geslagen met een bronzen pijp en vervolgens geduwd, zoals de aanklagers denken ?

Een oudje, deze docu-serie, maar desalniettemin niet minder boeiend. Het mysterieuze sterfgeval en de vele onverwachte wendingen hebben me 13 afleveringen lang aan het scherm gekluisterd. Ongelofelijk maar waar (tip : niet googelen, gewoon kijken).

Lupin

Geinspireerd door de avonturen van Arsene Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Wat zet die Omar Sy zijn personage goed en sympathiek weg, en wat een prachtige stad is dat Parijs. Heerlijk vermakelijk deze serie. En uiteraard wil ik ook heel graag het boek over de gentleman-inbreker gaan lezen.
Enig nadeel vond ik het abrupte einde; het verhaal was gewoon niet af, maar gelukkig hoef ik niet lang meer te wachten op het vervolg want in de zomer van 2021 zal het tweede deel (bestaande uit 5 afleveringen) bij Netflix te zien zijn. Ik kan niet wachten !

Emily in Paris

Emily krijgt de kans om naar Parijs te verhuizen voor een jaar omdat haar baas, die normaal zou gaan, zwanger is. Hun bedrijf in Chicago heeft een kleiner Frans marketingbedrijf overgenomen en Emily gaat daar werken om de Amerikaanse zienswijze over te brengen. Ze spreekt echter geen woord Frans en de Fransen zitten niet op haar te wachten. Hoewel ze met haar vriend een lange afstandsrelatie wil onderhouden geeft hij er al snel de brui aan waardoor zij zelf op zoek gaat naar de liefde in Parijs.

Afgezaagd en barstend van de clichés maar daardoor juist zo feel-good. Geen hoogstaande, diepgaande serie maar wel heerlijk om te kijken. Ik kan niet wachten op seizoen twee !

Heb jij nog leuke tips voor mij ? Welke documentaires/films/series moet ik volgens jou echt kijken ? Ik lees het graag in de comments ! Liefs, Vera

2 gedachten over “Netflix & Chill

  1. Haha, zo gaat het bij mij ook altijd. Soms kijk ik een hele maand niet en dan ineens ben ik er niet van weg te slaan. Ik kijk nu This is Us op Amazon Prima (veel huilen!) en heb laatst Firefly Lane uitgekeken op Netflix. Vond ik een hele fijne serie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.