3 taartjes waar je me ’s nachts wakker voor mag maken

Hoewel ik meer van Team Hartig dan van Team Zoet ben, zijn er toch 3 taartjes waar je me ’s nachts voor wakker voor kunt maken (en waar ik letterlijk !) een eind voor om rijd om ze te halen. Welke dat zijn ? Ik vertel het je vandaag.

3. Hazelnoot slagroomtaart van Maison Kelder

Maison Kelder is in de regio Den Haag bekend om de hazelnoottaart, gevormd door hczelnootschuimplakken gevuld en opgespoten met luchtige verse slagroom. Al meer dan 80 jaar wordt deze taart, handmatig en volgens authentiek recept gemaakt, en als ik eerdaags weer eens in de buurt ben, ga ik er zeker een halen.

2. Dudok appeltaart

De appeltaart van Dudok; de beroemdste appeltaart van Rotterdam en ver daarbuiten ! Hij is te koop bij de Appie, maar mijn stukje taart, bereid met verse appels, rozijnen en kaneel, afgedekt met een heerlijke kruimellaag, eet ik toch het liefst in de Maasstad.

Met stip op 1. Citroen Meringue van Koekela

Deze taart is gemaakt naar Frans recept met vers geperst citroensap en crème fraîche en afgewerkt met een dikke laag luchtige schuim. De lekkerste citroen meringue eet je natuurlijk in Frankrijk, maar zolang dat niet mogelijk is, verwen ik me graag met deze variant.

Heb jij ook een taartje waar ik jou ’s nachts voor wakker zou mogen maken ? Liefs, Vera

2 thoughts on “3 taartjes waar je me ’s nachts wakker voor mag maken

  1. Oh wat lekker om lezen 🙂
    Mijn favorieten zijn de kaastaart van “La Tarte Françoise” (kan je kopen in Brussel en in de Exki) en de chocolade brownie taart en citroen meringue taart van “Tarte à moi”, te koop bij Delhaize.
    Lap heb weer goesting!!

    1. Oehh ik ga gauw eens kijken bij de Delhaize, thanks voor de tip! En die “La Tarte Françoise” komt op mijn To-Do-in-Brussels-lijst! X

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.