Bewust bloggen – de dingen die ik niet deel op mijn blog

Mijn blog is een persoonlijk lifestyle blog, en dat houdt in dat ik een aardig inkijkje in mijn leven geef. Mijn Weekly Diary die ik elke maandag publiceer is hier een goed voorbeeld van. Toch is het maar glimp van mijn leventje; want geloof het of niet, ik blog bewust. En dat houdt in dat er ook een heleboel dingen zijn die ik bewust niet deel. Vandaag vertel ik je ze.

Namen van dierbaren en mijn achternaam

Voor mijzelf gebruik ik alleen mijn voornaam, en de namen van mijn dierbaren zul je nooit terugvinden. Zo noem ik mijn dochter Little Miss C, mijn echtgenoot Mr C, en namen van vrienden, kennissen, en collega’s laat ik simpelweg helemaal weg.

Mijn “gewone” werk

Mijn blog is een hobby, en hoewel ik het leuk vind om daar een extra centje mee te verdienen, is het absoluut niet mijn ambitie hier ooit mijn full-time job van te maken. Ik verdien mijn geld met andere werkzaamheden, en wat die precies inhouden, en waar, houd ik bewust voor me. Maar ook andersom houd ik de scheiding blog/job strikt gescheiden. Ik schreeuw niet van de daken dat ik een blog heb op mijn werk; sterker nog, ik heb eigenlijk liever dat mijn collega’s het niet weten (uiteraard heb ik wel toestemming van mijn werkgever om dit blog als nevenactiviteit te hebben).

Foto’s van mijn gezin

Mijn lieve Little Miss C zul je nooit herkenbaar op de foto zien. En foto’s van Mr C zijn al helemaal een unicum.

Mijn politieke mening

Ik geef mijn mening over beauty- en lifestyle issues, maar mijn politieke mening of voorkeur zal ik nooit uiten op mijn blog.

Hoe doe jij dat met bewust bloggen ? Denk jij na over de dingen die je wel of niet deelt ? Ik hoor het graag ! Liefs, Vera

3 gedachten over “Bewust bloggen – de dingen die ik niet deel op mijn blog

  1. Eigenlijk soortgelijk, probeer weg te blijven van politiek/meningen etc. Op mijn werk weten de meeste inmiddels wel dat ik een blog heb en ze vinden het heel leuk. Geen idee of er een aantal ‘stiekem’ lezen bij mijn vorige baan deden een aantal dat wel en die ‘zeurden’ er dan ook altijd over bijvoorbeeld bij het management. Heel vervelend en vooral kinderachtig. Gelukkig vind mijn huidige werkgever het heel leuk en inderdaad ik heb het gemeld en ze zijn er prima mee.

    Like

  2. Leuk om te lezen hoe jij blogt en complimenten voor je blog. Dit is hoe ik blog. Ik noem ook niet mijn achternaam wel gebruik heel af en toe de namen van mensen in mijn omgeving, vaak in het geval als ik link naar een dienstverlening die zij hebben (hun website). Als ik mijn man ergens in een verhaal betrek, laat ik het hem vooraf lezen. Verder houd ik alles zoveel mogelijk bij mezelf. Ik schrijf over mijn ervaringen en de belevenissen in mijn wereld maar blijf ook weg van politiek of grote maatschappelijke thema’s. Dat ik een blog heb, weten een paar collega’s. Puur voor een beetje scheiding tussen werk/privé.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.