Deze podcasts luisterde ik de laatste tijd

Sinds een tijd ben ik helemaal van de podcasts; ik vind het heerlijk om ze in de auto te luisteren en zo mijn reistijd optimaal te benutten; ik leg namelijk nogal wat kilometertjes af in de week. Ben je benieuwd welke podcasts ik de laatste tijd geluisterd heb ? Lees dan snel verder.

Toen was ik 12   

Dit is Toen was ik 12. De podcast van Willem Wever, waarin spannende verhalen worden verteld die echt gebeurd zijn. Want soms ben je, zonder dat je het weet, onderdeel van een grote gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis.  

Deze serie bestaat uit 4 afleveringen (de vuurwerkramp, de Bijlmerramp, het einde van Doe Maar, en basisschool in Bovensmilde). Erg leuk om deze afleveringen, verteld door kinderen van toen, te beluisteren. Zeker omdat ik zelf kind was in de tijd van 3 van de 4 verhalen, en me de gebeurtenissen (en waar ik was) nog wel voor de geest kan halen.

Mentaal sterk met Sandra

STOP MET POSITIEF ZIJN! Ontdek mijn tegendraadse aanpak : hoe je mét ups & downs volop van het leven kunt genieten > http://www.mentaalsterkmetsandra.nl

Sandra komt lekker nuchter over, geeft veel praktische tips, goede onderwerpen, en ook de duur van de afleveringen (zo rond de 15 minuten) vind ik erg prettig. Als ik dan toch een puntje van kritiek mag noemen is het dat Sandra met name in de eerste podcasts praat Sandra in een sneltreinvaart over het onderwerp maar gedurende de reeks podcasts wordt dat steeds minder.

El Tarangu

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem afspreken. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in…

Ook als niet-fietsliefhebber heb ik genoten van deze podcast, die behalve intrigerend ook goed verteld en mooi gemaakt is.

The Let Love Rule Podcast

Nadja van Osch is bekend als zelfliefde coach. Ik kende haar niet, maar via-via kwam ik bij haar podcast terecht, waarvan ik de eerste 6 afleveringen luisterde. Ik ben het niet eens met al haar standpunten/denkbeelden, maar desalniettemin waren de afleveringen erg interessant en vermakelijk om te luisteren. Ze heeft een aangename stem, en ik vond het wel leuk om haar kritische kanttekeningen en denkbeelden te volgen. Agree to disagree in sommige opzichten, maar desalniettemin erg vermakelijk om te luisteren.

WAT ZIJN PODCASTS EN HOE KUN JE ZE BELUISTEREN ?

  • Een podcast is een soort radioprogramma op internet; het bestaat uit een geluidsbestand dat meestal opgeslagen is in een MP3-formaat.
  • Podcasts zijn meestal originele audio-opnamen, maar het kan ook gaan om opgenomen uitzendingen van een radioprogramma, een lezing of een uitvoering.
  • Simpel gezegd is een podcast een soort radio on-demand.
  • Je kunt een podcast per streaming luisteren of per aflevering downloaden. Het voordeel van downloaden is, dat je de podcast op elk moment kunt luisteren, ook als je geen internet hebt. Het scheelt natuurlijk ook een hoop mb onderweg !
  • De meeste podcasts zijn trouwens gratis.
  • Op je iPhone staat een paars icoontje met de naam “Podcast” automatisch weergegeven. Op andere smartphones moet je een podcast app installeren. Eenmaal in de app kun je via de zoekfunctie op titel of onderwerp naar podcasts zoeken.
  • Je kunt je abonneren op een podcast door op “subscribe” te klikken. De podcast komt nu in het rijtje “my podcasts” te staan. Nieuwe afleveringen worden dan automatisch gratis gedownload zodra ze uitkomen.

Luister jij wel eens naar podcasts ? En heb jij nog leuke aanraders voor mij ? Ik lees het graag in de comments ! Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.