Keukenplantjes

Sinds kort ben ik op missie in de supermarkt; ik ben op zoek naar etenswaren in blik. Want hoe leuk is het om die te gebruiken als potje voor plantjes in je keuken !

Als je goed op let, zijn er genoeg etenswaren in blik te vinden, maar je kunt natuurlijk ook bij een kringloopwinkel op zoek naar retro-blikjes. Zelf vind ik het leuk om één thema aan te houden, en ik heb gekozen voor mediterrane producten. Ik ben nu eenmaal gek op de etenswaren uit deze keuken.

Nadat ik de blikjes leeggemaakt heb, maak ik ze allereerst goed schoon. Daarna schep ik een beetje potgrond in het blikje, waarna ik het plantje plant. Natuurlijk kun je ook zaadjes gebruiken, zoals bijvoorbeeld tuinkers.

Helaas is mijn keuken erg donker; er komt te weinig daglicht naar binnen om keukenkruiden in leven te houden. Ik heb meermaals geprobeerd om basilicum-, munt- of thijmplantjes te plaatsen, maar telkens redden ze het niet. Daarom heb ik gekozen voor vetplantjes die wel tegen schemerdonker kunnen.

Heb jij plantjes in je keuken staan ? Liefs, Vera

9 gedachten over “Keukenplantjes

 1. Wat een leuk idee, en met al die stekken van mijn pannenkoekenplanten moet het wel lukken om wat te vullen. 🙂
  En die kruidenplanten houd ik ook nooit goed, misschien hier ook net wat te weinig licht.

  Like

  1. Hoe krijg je dat voor elkaar, die stekken ? Op de een of andere manier gaat elke pannenkoekenplant dood mij bij ☹️ x

   Like

 2. Kruidenplanten gedijen bij mij heel goed, ik heb ontdekt, dat je géén water op de kluit moet geven maar in het potje of op het schoteltje. Kruidenplantjes zijn erg dorstig, dus kijk frequent of het schoteltje leeg is en vul deze weer aan. Het plantje neemt nooit meer als dat het nodig heeft. Succes er mee.
  Wat betreft jouw idee om plantjes in die blikjes te doen vind ik geweldig, maar zorg er voor dat ze niet te nat worden want dan gaan ze dood! Mijn advies is om er Hydro-cultuur korrels onderin te doen, zodat deze het overtollige water kunnen opnemen, en jouw plantje heeft altijd voeding zo.
  Succes en lieve groetjes

  Like

  1. Goede tip, van de hydrokorrels. Dat ga ik onthouden voor de volgende keer! En je hebt gelijk, kruidenplantjes moeten altijd met hun pootjes in het water staan. En genoeg zonlicht hebben. En dan heb je er geen kind aan. X

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.