Mijn slaappaspoort

Mijn favoriete blogs en tijdschriftartikelen zijn díe posts die een inzicht geven in iemands leventje. Op Elle.nl hebben ze sinds kort een nieuwe rubriek, het slaappaspoort, en deze is direct een van mijn favoriete geworden. Omdat het me wel leuk leek deze eens zelf uit te werken, om mede-nieuwsgierige-aagjes zoals ik te laten genieten, vandaag een inzicht in mijn slaapgewoonten. Ben je benieuwd hoe laat ik opsta ? En of ik speciale slaaprituelen heb ? Lees dan snel verder !

Hoe laat ga je naar bed ?

Doordeweeks probeer ik rond een uur of 23:00 toch wel in bed te liggen. Maar áls dat dan al lukt, wil dat niet automatisch zeggen dat ik dan ook direct mijn ogen sluit om te gaan slapen …

Hoe laat sta je op ?

Op een gewone werkdag staat mijn wekker om 06:06 uur. Op een vrije dag ben ik meestal ook zo rond die tijd wakker, maar dan blijf ik vaak nog even liggen tot een uur of half 8.

Wat gebruik je als wekker ?

Mijn iPhone, het nummer Waves van Mr. Probz (Robin Schulz Radio Edit) speelt als wekker.

Wat zijn je slaapfases geweest ?

Ik was altijd een langslaper, was ’s ochtends niet uit bed te krijgen, en lag tijden te snoozen. Tegenwoordig kan ik gelukkig met minder slaap uit de voeten en heb ik stukken meer structuur (en zelfdiscipline).

Heb je slaaprituelen voordat je naar bed gaat ?

Eerst bedklaar maken (make-up verwijderen, tanden poetsen, etc.), dan nog even op de iPhone (Instagram/blog/email/Internet checken), en daarna wat pagina’s lezen in een boek. Dit ritueel kan in z’n geheel best een aantal uur in beslag nemen. Met name het “even” op de iPhone kijken wil in de praktijk nog wel eens wat uitlopen qua tijd …

Slaap je alleen of met iemand ?

Gemiddeld genomen slaap ik denk ik zo’n 50% van de nachten in gezelschap.

Hoe professioneel is je slaapgereedschap ?

Ik slaap op een boxspring met toppers met daarop een donzen dekbed met een overtrek van Walra. De kussens zijn ook van dons. Niet echt professioneel, toch ?

Wat is je gordijnenstijl ?

Er hangen houten lamellen voor de zijramen, en Luxaflex bij het raam van de openslaande deuren. Ik houd er niet van als mijn slaapkamer té donker is, dan slaap ik veel te diep. In een hotel sluit ik de gordijnen dan ook nooit helemaal.

Gebruik je je bed ook als: bank, bureau, bijzettafel ?

Ja, dat gebeurt zeker wel eens. Op vrije dagen lig ik nog wel eens te bloggen in bed, een uurtje te lezen, en ik maak als ik vroeg wakker ben in het weekend ook wel eens een ontbijtje dat ik op eet terwijl ik aan het Netflixen ben.
Als Mr C ’s avonds weg is, houden Dochter en ik ook regelmatig een filmavondje in bed. Dan stallen we allerlei lekkere dingetjes om ons heen, en hebben we de computer in het midden.

Hoe groot is je slaapkamer?

33 m².

Heb je apparaten in je slaapkamer?

Nee, niet standaard. Een enkele keer sleep ik mijn laptop mee om even in bed te werken of te Netflixen, maar behalve mijn iPhone (wekker) heb ik geen apparaten in mijn slaapkamer.

Heb je slaapzijwieltjes (dus slaappillen, oogmasker, een kussenspray, etcetera) ? 

Ik heb onlangs een oogmasker van Dochter cadeau gekregen, maar dat is meer voor de leuk. Ik heb ‘m niet nodig om in slaap te vallen.

Waar slaap je in?

In een nachthemdje van Lise Charmel.

Ben je een slaapsnob?

Niet echt, ik val uiteindelijk overal wel in slaap. Desnoods zittend.

Grootste oorzaak wakker worden?

Een nachtplas.

Vaakst terugkerende droom?

Ik heb niet echt terugkerende dromen. Denk ik. Want ik herinner me eigenlijk nooit dat ik gedroomd heb, tenzij de droom echt indruk heeft gemaakt (hetzij positief, hetzij negatief).

Ben jij zo iemand die praat over je dromen? (Bless you)

Ja, als die me bijgebleven is zeker wel. Maar meestal ben ik mijn droom al vergeten tegen de tijd dat ik goed en wel wakker ben.

Wat is je opstaanstijl; snoozer of direct uit bed?

Direct uit bed. Jarenlang heb ik dagelijks tijdenlang gesnoozed. Ik zette zelfs mijn wekker vroeger om te kunnen snoozen … Dat heb ik me inmiddels afgeleerd, en nu stap ik direct uit bed als de wekker gaat.

Val je snel in slaap?

Neen. Helaas ben ik geen type dat direct in slaap valt zodra het hoofd het kussen raakt.

Raam open of dicht?

Dicht. Wij wonen vrij landelijk, en de vogels maken té vroeg téveel kabaal, naar mijn smaak. Gedurende de dag staat mijn slaapkamerraam wel de hele tijd open; ik ben gek op de geur van frisse lucht !

Wat zijn je slaapaspiraties?

Toch wel iets langere nachten. Nu kom ik vaak niet toe aan meer dan 5 uur slaap.

Hoe vaak verschoon je je bed?

Ik probeer dat toch wel wekelijks te doen.

Wat zijn jouw slaaprituelen ? En hoe laat sta jij op ? Ik lees het graag in de comments ! Liefs, Vera

2 gedachten over “Mijn slaappaspoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.