My day in pictures : 11.10.2019

Vandaag de blog van afgelopen vrijdag, de dag waarvan ik eerder die week spontaan besloten had een vrije dag te maken. Gewoon. Omdat het kan. Kijk mee naar mijn dag van vrijdag 11 oktober 2019.

Normaal gesproken neem ik eigenlijk nooit losse vrije dagen op, maar nu had ik er ineens behoefte aan. Na een periode van veel gepieker over de gezondheidstoestand van een geliefd persoon in mijn omgeving, en het gevoel erg geleefd te worden, heb ik sterk het verlangen om wat tijd met en aan mezelf te besteden. Ik besloot daarom spontaan een vrije dag op te nemen voor wat broodnodige me-time. En zo geschiedde.

Ik ben gisteravond vrij laat thuis gekomen van een supergezellig uitje van mijn werk, en ik besluit wat langer te blijven liggen. Rond 07:30 uur kan ik het niet langer uitstellen, ik moet uit bed. Gaaap. Ik maak ontbijt klaar en trek alvast mijn hardloopkleding aan voor later deze ochtend. Met de auto breng ik Little Miss C naar school.

Na wat bakkies koffie en wat gesurf op het Net is het tijd om te gaan hardlopen. Ik besluit naar de Heide te gaan voor een lange duurloop. Tijdens mijn run geniet ik volop van de prachtige natuur, ik zie veel vliegenzwammen in verschillende vormen en maten en word regelmatig toegejuicht door blatende schapen. Hardlopen in de natuur, met de wind door mijn haren, ik word er oprecht gelukkig van, en geniet de volle 100 minuten.

Als ik thuis kom blijkt Mr C de lunchtafel al gedekt te hebben, ik kan direct aan schuiven. Hij is ook nog speciaal langs de winkel gegaan om mijn lievelingslunch te halen : verse jus d’orange en witte kaiserbroodjes met maanzaad, met daarop preparé met ajuin en rucola. Wat een verwennerij !

Na de lunch roept de arbeid weer voor Mr C, hij heeft kantoor aan huis, en ik neem een uitgebreide, warme douche. Hierna is het tijd om lekker wat te freubelen. Ik ga verder met het inrichten van mijn nieuwe planner voor 2020, en besteed wat tijd aan de Adventswap2019. Ook lees ik een uurtje in “Hoe overleef ik moeilijke mensen” van Jörg Berger.

Vrijdag is de dag waarop Little Miss C karate heeft, en zij gaat direct na school door naar les. Ik ga altijd met haar naar karate op vrijdag, en dat uurtje dat zij les heeft is voor mij echt een rustmomentje. Ik geniet van alle karateka’s (en die van mij in het bijzonder) en ben onder de indruk van de vechtkunsten.

Na karate gaan we via de snackbar naar huis. Vandaag geen culinaire hoogstandjes voor het diner, maar lekker makkelijk : friet met een XXL-frikandel. En omdat het sowieso een makkelijke dag is, doen we iets wat we normaal gesproken niet doen : we eten voor de televisie.

De avond breng ik verder door op de bank, met wat lekker drinken binnen handbereik, met een half oog kijkend naar The Masked Singer, al werkend aan mijn blog. Rond een uur of 22:30 merk ik dat ik moe begin te worden, en ik besluit verstandig te zijn en mijn bed op te gaan zoeken. Een goede nachtrust is iets wat deze dag helemaal tot een topdag zou maken !

Dit was ‘m dan, mijn plog van afgelopen vrijdag. Een rustige dag vol huis-tuin-en-keuken-activiteiten en andere niet-spectaculaire dingen waar ik dringend behoefte aan had, en enorm van genoten heb. Ik heb echt het gevoel dat deze vrije dag mij een fikse dosis energie heeft gegeven, precies wat ik ervan wilde. Wat heb jij eergisteren gedaan ? Liefs, Vera

Een gedachte over “My day in pictures : 11.10.2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.