Dagje Efteling, mijn favorieten !

Als kind kwam ik er al regelmatig, als (jong-)volwassene ook, en sinds ik moeder ben natuurlijk helemaal ! En hoe vaak ik er ook geweest ben, hoe vaak ik in dezelfde attracties zit, telkens is de ervaring weer anders, en heb ik een heerlijk dagje uit. Vandaag vertel ik je welke 5 attracties ik zeker niet oversla bij een dagje Efteling !

Droomvlucht

Deze darkride, die zes minuten duurt en 425 meter lang is, is en blijft mijn favoriet. Ik vind het prachtig om in de gondel door een droomwereld te zweven, en te genieten van de elfjes, fauna, trollen, en de fijne sfeer die er hangt.

Fata Morgana

Nog een darkride waar ik geen genoeg van kan krijgen, maar nu dan een dark water ride, geïnspireerd op de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Sowieso vind ik de buitenkant van het gebouw waar Fata Morgana in zit, ook al prachtig om te zien : een oosters paleis met minaretten en koepels.

PandaDroom

Deze 3-D film met special effects vertoont de mooie kanten van de natuur en laat tegelijkertijd de menselijke bedreigingen zien. Het blijft leuk om de banken te voelen verzakken, en het water te voelen versproeien in je gezicht. Overigens is het zo dat deze attractie aan het eind van 2019 geheel vernieuwd wordt en ook een nieuwe naam krijgt: Fabula. Ik ben nu al benieuwd !

Piraña

Ik blijf ‘m geweldig vinden, deze wildwaterbaan door het Incarijk, waar je niet te veel en niet te weinig, maar precíes de juiste hoeveelheid nat in wordt.

Carnaval Festival

Dit vind ik de zoetste attactie van de Efteling; door middel van muziek, decors en zo’n 275 poppen worden vrolijke scènes uitgebeeld van verschillende culturen over de hele wereld. Deze attractie doet me altijd denken aan Disney’s It’s a Small World. En dat klopt ook, want de ontwerper van deze attractie heeft zich daardoor laten inspireren. Tijdens de rit kom je langs verschillende ruimtes waarin verschillende culturen en volkeren worden uitgebeeld.

En natuurlijk wandel ik tijdens mijn bezoek aan de Efteling ook even door het Sprookjesbos om Langnek te begroeten, te luisteren naar Sprookjesboom, en wat papier te voeren aan Holle Bolle Gijs.

Kom jij ook graag in de Efteling ? En welke attractie is jouw favoriet ? Ik lees het graag terug in de comments ! Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.