Reisverslag rondreis Florida, USA

Ruim een jaar leefden wij ernaar toe, onze droomreis naar Florida, Amerika inclusief Caribbean Cruise met de Disney Cruise Line. Inmiddels zijn we weer thuis, en stroomt mijn hoofd over van de magische momenten die we beleefd hebben. Ben je benieuwd wat wij tijdens de rondreis allemaal gedaan en gezien hebben ? Lees dan snel verder !

Zaterdag 03.08.2019
Na een rustige vlucht landen wij rond 17:00 uur lokale tijd (-6 uur met NL) op Tampa, Florida. We halen de leenauto op, en rijden direct door naar ons hotel in Clearwater Beach. We zijn net op tijd voor de prachtige zonsondergang, en eten een hapje aan de boulevard. Een heerlijk begin van onze vakantie !

Pier 60 Clearwater Beach

Zondag 04.08.2019
Clearwater Beach staat bekend als het mooiste strand van de VS, en we besluiten dat na het ontbijt direct eens te gaan checken. Het zand is wit en zijdezacht, een heerlijk gevoel, en waar het zand in NL vaak gloeiend heet is, is het hier zalig verkoelend om op te lopen. Ik heb nog nooit zulk heerlijk zand tussen mijn tenen gehad !

Een beetje van dit prachtig witte, superzachte zand heb ik meegenomen naar huis als souvenir

Na een duik in het water van de Golf van Mexico, stappen we in de auto om op weg te gaan naar onze volgende stop : de Everglades. Ik had verwacht bedolven te worden onder de krokodillen, maar helaas moeten we ’s avonds concluderen dat we er geen een gezien hebben. Met uitzondering dan van de krokodil op ons bord, want we besluiten dát te gaan eten in het restaurant naast ons hotel in Everglades City.

Alligator nuggets met friet. Krokodillenvlees deed me denken aan de smaak van vis, maar dan hele zoute

Maandag 05.08.2019
’s Ochtends vroeg al gaan we met een airboat tour door de Everglades. We varen door de kleine watertjes tussen de mangroven, en genieten intens van de prachtige natuur. En als de captain af en toe het gas erop zet en we met een topsnelheid over het water scheren, is dat helemaal vet ! Helaas valt de fauna tegen, we zien geen enkele krokodil, maar dan ineens : een dolfijn ! Ik wist niet eens dat die hier voorkwamen …

Mooi doorkijkje in Everglades National Park


Intussen begint het te regenen en de lucht begint er dreigend uit te zien. Omdat er een tropische storm op komst is, en het steeds ruiger weer wordt, besluiten we ons bezoek aan de Everglades af te ronden, en op weg te gaan naar de Florida Keys, een prachtige, tropische omgeving. We duiken na aankomst in Marathon direct in het zwembad, en eten een hapje in ons prachtige hotel.

Tropical state of mind

Dinsdag 06.08.2019
Vandaag staat een bezoekje aan Key West op het programma. Het valt me op wat een andere sfeer hier hangt; ik zie veel fastfood ketens en souvenirshops en het doet allemaal wat meer stads aan. Het is echt een heel andere beleving dan ik op de andere Keys ervaren heb, en ik ben persoonlijk heel blij dat wij hier niet verblijven. We brengen een bezoekje aan Trumans Little White House, maken wat foto’s bij het Southernmost Point Buoy, en besluiten dan vanwege de verzengende hitte lekker naar het hotel te gaan en wat te gaan chillen bij het zwembad. ’s Avonds eten we 2 lokale specialiteiten : lobster tail, en als toetje Key Lime Pie.

Kokoswater drinken bij het zuidelijkste punt van de continentale Verenigde Staten. Pfff wat was het warm die dag !

Woensdag 07.08.2019
Na het ontbijt rijden we naar Miami Beach, en de aanblik van de stad is even wennen hoor. Het is een prachtige skyline met wolkenkrabbers, dat wel, maar zó anders dan dat we de afgelopen dagen gezien hebben.

De eerste aanblik van Miami

Allereerste stop is Bath&Body Works, een winkel waar ik al zoveel lyrische verhalen over gehoord heb, maar waar ik nog nooit eerder ben geweest. Little Miss C en ik vermaken ons meer dan prima, en ook wij zijn helemaal fan van deze winkel ! Hierna is het de beurt aan Mr C, hij heeft een missie in de Apple Store, en dan is het de hoogste tijd om even lekker naar het strand te gaan. We maken een wandeling, met de voetjes in het water, zoeken naar schelpen en snuiven de heerlijke zeelucht op.

De reddingsposten op Miami Beach zien er stuk voor stuk geweldig uit

Donderdag 08.08.2019
Nog vóór het ontbijt besluiten we een early morning swim te doen in het heldere water van de Atlantische Oceaan. Als hier nou ook nog het poedelzachte witte zand van Clearwater Beach zou zijn, dan zou het het ideale strand zijn ! Na het ontbijt rijden we naar Kissimee, de plaats waar wij voor de komende dagen een villa met zwembad gehuurd hebben. Dit zal onze uitvalsbasis zijn voor de bezoeken aan alle attractieparken.

Ons paleisje voor de komende tijd

Vrijdag 09.08 -vrijdag 17.08.2019
Het eerste attractiepark dat we aandoen is Disney’s Animal Kingdom, een pretpark opgebouwd rondom het idee van een dierentuin. In de dagen die volgen bezoeken we Magic Kingdom Parc, Kennedy Space Center, Universal Studios Florida, The Wizarding World of Harry Potter, en SeaWorld Orlando.

We wisselen de bezoeken aan de attractieparken af met shopsessies in de vele outlet centra die Orlando rijk is. We vermaken ons hier opperbest, niet alleen vanwege de vele mooie aankopen tegen een veel lagere kledingprijs dan die in Europa gehanteerd wordt, maar ook omdat de airco in deze centra een hele verademing is.

Zaterdag 18.08.2019
En dan is het al tijd voor het laatste onderdeel van onze geweldige reis : de Disney Caribbean Cruise. We rijden naar Port Lauderdale, en boarden de Disney Fantasy. Al vanaf het allereerste moment dat we in de Port komen, is de Disney vibe zichtbaar en voelbaar. Maar wat wij allemaal beleefd hebben op en tijdens de Cruise, daarover in een andere blogpost meer !

Ben jij al eens in Florida geweest ? En wat vond jij het meest speciaal ? Ik lees het graag in de comments ! Liefs -x

6 gedachten over “Reisverslag rondreis Florida, USA

  1. Ik heb zo genoten van jullie vakantie mede dank zij je instagram posts! Jammer dat jullie geen alligators gezien hebben.. Misschien was het te warm voor ze.. Florida is een prachtige staat maar sommige plekken zijn echt te commercieel geworden, precies zoals je het omschrijft. Ik ben benieuwd naar je Disney blog 😊😊

    Like

  2. Helaas ben ik zelf nog niet in Florida geweest maar zou er zo naar toe willen.
    Dat ziet eruit als een heerlijke vakantie! Mooie foto’s heb ik ook voorbij zien komen zowel op jouw Instagram als in deze post. Ik krijg zin om zelf op vakantie gaan! Ik ben benieuwd naar je post over de cruise dus ik hou je blog in de gaten!

    Liefs Patries

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.