Amsterdam – Join the Pipe

Toen ik onlangs in Amsterdam was stuitte ik op ontzettend leuke waterflessen in het schap bij de Appie : flessen met daarop de typische Amsterdamse grachtenhuisjes en de welbekende Andreas kruizen. Ik besloot een zwarte fles mee te nemen (er was ook een witte variant), en nader onderzoek leerde mij dat het niet alleen een leuk souvenir was, maar dat ik er ook nog een goede daad mee verricht heb !

Join the Pipe

Achter deze hippe fles blijkt een hele organisatie achter te zitten : Join The Pipe. Een sociaal netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Door het aanbieden van herbruikbare flessen en het plaatsen van duurzame drinkwater-tappunten willen zij de plastic soup bij de bron aanpakken. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en donaties financieren zij drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

De fles

Behalve dat de fles er natuurlijk super uit ziet, is ‘ie ook nog eens erg functioneel. Er gaat 500 ml. vloeistof in, en dat kunnen zowel koude als warme dranken zijn. De fles is vaatwasserbestendig, en heeft een dubbele dop zodat je ‘m goed schoon kunt houden. Daarnaast gaat er voor elke verkochte waterfles een fles naar een schoolkind in Afrika. Iedere fles draagt bij aan de plaatsing van een water refill station in een ontwikkelingsland, en natuurlijk ook een plastic vrije wereld.

De prijs

Ik kocht deze fles voor €1.95 bij Albert Heijn To Go aan het Damrak 89 te Amsterdam

Waterpunten

Waterpunten komen overal in NL voor; er zijn inmiddels meer dan 1.000 watertappunten waar je op straat gratis drinkwater kunt tappen in Nederland; een kaart vind je hier

Waterpunt bij een Cruyff Court

Had jij al eens van dit initiatief gehoord ? En heb jij ook altijd een hervulbare waterfles bij je ? Of koop jij meestal flesjes bronwater ?
-x-

2 gedachten over “Amsterdam – Join the Pipe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.