De levenswijsheden van Pippi Langkous

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” – ik vind het een van de geniaalste uitspraken ever. En het is tevens een levensinstelling waar ik me wel in kan vinden ! Zoals je ongetwijfeld zult weten is deze uitspraak opgetekend uit de mond van Pippi Langkous. En nader onderzoek leert dat dit 9-jarige meisje behoorlijk wat andere tijdloze levenswijsheden in the pocket heeft. Ben je benieuwd welke ? Lees dan snel verder !

Durf te spelen
Hoe oud je ook bent, gebruik je fantasie en koester het kind in jezelf. Speel, lach, geniet, ontdek, en ervaar.

Laat je niet beperken door je leeftijd
Pippi is 9 jaar, woont in een enorme villa, reist de hele wereld over, en laat zich door niets of niemand belemmeren alles te doen wat ze wil, al is ze nog maar “klein”. En waarom zou je ook ? Leeftijd is slechts een getal, en je bent nooit te jong (of te oud !) om iets nieuws te ontdekken.

Denk outside the box
Pippi had altijd de meest rare ideeën. Maar mislukken deden ze nooit ! Denk gewoon niet te moeilijk en doe.

Alles kan leuk zijn
Pippi maakte van de meest vervelende klusjes een leuk feestje. Vloeren schrobben ? Dat kan schaatsend !

Eerlijk zullen we alles delen
Pippi was verre van egoïstisch, ze is ruimhartig en gul en gaf alle kinderen in de buurt snoep en speelgoed. Een heerlijke karaktereigenschap waar niet alleen je omgeving, maar jijzelf ook gelukkig van wordt !

Wees jezelf
Leef je leven op je eigen wijze. Durf jezelf te zijn, zonder wat je omgeving wat je wenst. Vertrouw op je eigen wijsheid, en schud patronen die je niet meer passen van je af.

Wees eerlijk
Pippi is goud eerlijk, ze zegt alles wat ze denkt, al is het niet altijd even tactvol, je weet wel waar je aan toe bent bij haar. En met haar eerlijkheid overwint ze de harten van de mensen. Niet alleen naar anderen, maar ook (of juist) naar jezelf.

Ik denk oprecht dat als je volgens bovenstaande principes leeft, je leven een stuk leuker is. Een belangrijke boodschap dus die we via de verhalen van Pippi Langkous aan onze kids door kunnen geven, maar waar wij als “grote mensen”  soms ook nog wel eens aan herinnerd mogen worden.

Welke levenslessen heb jij van Pippi geleerd ? En wat vind jij het leukste aan haar ?
-x-

4 gedachten over “De levenswijsheden van Pippi Langkous

  1. Dat is een mooie levenswijsheid ik deed ook altijd wat andere van mij verwachtte en met mij huidige partner kan ik mijzelf zijn als ik als kind met sneeuw wil spelen vind hij het oké

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.