De visite tag

Visite kan gezellig en ontspannend zijn, maar eerlijk gezegd soms ook wel een lange, ongemakkelijke zit. Bij blogmama vond ik een leuke tag die over visite gaat. Ben je benieuwd of ik van onaangekondigde visite houd, en of je je schoenen uit moet doen als je bij mij langs komt ? Lees dan snel verder.

1. Onaangekondigd bezoek ontvangen of liever van te voren afspreken ?

Ik houd absoluut niet van onaangekondigd bezoek. Mijn dagen zijn best vol gepland, en als je onverwacht langs komt, dan is de kans groot dat je me in de weg zit met mijn planning. Ik heb er overigens ook een hekel aan als je onverwacht belt om aan te geven dat je “in de buurt bent” en over een half uurtje bij mij kunt zijn. Hiermee zet je me voor mijn gevoel ook voor het blok. Graag spreek ik van te voren met je af, zodat ik alle tijd en onverdeelde aandacht voor je heb.

2. Voor het bezoek langskomt nog even snel boodschappen doen ?

Nee hoor, alle hapjes en drankjes zijn al in huis. Misschien dat ik voor een taartje bij de koffie, of een vers stokbroodje nog even vlug langs de bakker ga, maar ik ga zeker niet nog even uitgebreid boodschappen doen.

3. Visite kan spontaan mee-eten tijdens het avondeten ?

Absoluut. Als het niet in de planning lag, dan halen we wel wat. Of gaan we ergens wat eten. Geen enkel probleem, gezellig juist !

4. Het huis opruimen en schoonmaken voor de visite ?

Ja, toch wel een beetje. Sowieso haal ik nog even een doekje over het toilet, en zorg ik dat alle rommeltjes een beetje netjes geordend zijn.

5. Is jouw huis op dit moment visite proof ?

Ja hoor, ik heb genoeg lekkere dingetjes in huis, dus mocht er onverwacht visite komen, dan kan ik in ieder geval iets lekkers serveren.

6. Rekening houden met kinderen die meekomen ?

Uiteraard. En als er iets is waar de kids dol op zijn, dan zal ik dat zeker in huis halen.

7. Schoenen uit alstublieft ?

Nee hoor, houd ze maar lekker aan. Dat doe ik namelijk liever ook als ik bij jou op bezoek ben.

8. Onverwachts blijven overnachten is geen probleem ?

Sowieso houd ik er niet zo van als mensen blijven slapen, dus liever ook niet onverwacht. Tenzij er echt iets aan de hand is, en het niet anders kan, dan is het geen probleem.

9. Neem gezellig je hond mee ?

Nou, als dat beestje zonder problemen in de tuin kan blijven dan is het geen probleem. Maar ik heb het zelf niet zo op honden, dus heb ‘m liever niet binnen.

10. Zelfgemaakte hapjes en lekkernijen of liever iets makkelijks ?

Allebei. Sommige dingen maak ik liever zelf, en andere dingen koop ik liever kant-en-klaar. Ik maak er qua presentatie wel altijd werk van. Ik vind het veel gezelliger om bijvoorbeeld een kaasplankje te maken, mooie bordjes te gebruiken, of hapjes in een mooi schaaltje te doen.

11. Doe alsof je thuis bent of graag zelf de touwtjes in handen hebben ?

Voel je zeker thuis bij mij, en wees jezelf, maar tot op een bepaalde hoogte. Ik houd er namelijk niet zo van, als mensen ongevraagd in mijn kastjes gaan zitten, of zich te vrij gedragen. Verder ben je bij mij te gast, en verzorg/verwen ik je graag, dus blijf maar lekker zitten en geniet ervan.

12. Als je mag kiezen tussen te vroeg, precies op tijd of te laat bezoek ontvangen bij een afspraak ?

Precies op tijd, met een marge van een paar minuten te laat. Ik maak niet voor niets een tijdsafspraak met je …

13. Bezoekers mogen de toiletbril omhoog laten staan ?

Nee hoor, gewoon het toilet (en dus ook de bril) achterlaten zoals je ‘m aangetroffen hebt.

14. Ik verwacht dat mijn visite even helpt met opruimen ?

Mijn visite hoeft bij mij helemaal niets te doen. Opruimen/schoonmaken komt later wel, nu geniet ik liever van de tijd samen. Dat geldt overigens ook voor speeldates van Little Miss C. Het maakt niet uit wat voor troep de kids maken, ze hoeven het niet zelf op te ruimen. Ik vind het wel fijn als mensen het aanbieden overigens. Dat doe ik zelf ook (al verwacht ik dan ook een ontkennend antwoord).

15. Wat doe je bij bezoek dat te lang blijft hangen ?

Oh, vreselijk , die plakkerds die gewoon niet doorhebben dat het echt lang genoeg is geweest. Gelukkig heb ik daar al tijden geen last meer van gehad, maar mocht het wel gebeuren, dan zeg ik gewoon eerlijk dat het hartstikke gezellig is, maar dat ik nu echt moet gaan slapen/afronden/etc.

Zou ik bij jou wel onaangekondigd mogen aanwaaien ? En zou ik mijn schoenen uit moeten doen ? Ik ben reuze benieuwd, laat het me weten in de comments !

-x-

2 gedachten over “De visite tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.