Deze Podcasts luisterde ik de laatste tijd

De laatste tijd ben ik helemaal van de podcasts; ik vind het heerlijk om ze in de auto te luisteren en zo mijn reistijd optimaal te benutten; ik leg namelijk nogal wat kilometertjes af in de week. Ben je benieuwd welke podcasts ik de laatste tijd geluisterd heb ? Lees dan snel verder.

Op de liefde

Van pijn tot hartstocht, van alles samen doen tot liever alleen zijn. Alles wordt besproken in de nieuwe podcast van De Nieuws B.V. Willemijn Veenhoven gaat samen met Corine Koole in gesprek met verschillende mensen en zoekt zo naar de essentie van liefde. Corine schrijft al meer dan 15 jaar over de Liefde, heeft meer dan 1.000 interviews over dit onderwerp gedaan en haar rubriek Lust & Liefde in Volkskrant Magazine wordt iedere week vreslonden. Samen met bijzondere gasten gaan Willemijn en Corine op zoek naar de essentie van de liefde. Want, waar draait het nou eigenlijk echt om ?

Ik luisterde de eerste 5 afleveringen (met Hedy D’Ancona, Samira el Kandoussi, Peter Plasman, Thom Harinck, en Anita Witzier) en vond het erg leuk om de persoonlijke verhalen over het liefdesleven van deze B.N.’ers te horen. Ik heb er respect voor, hoe kwetsbaar en open zij allemaal waren in deze interviews.

Dick Swaab Podcast Ons Creatieve Brein, hoe mens en wereld elkaar maken

Uitgeverij Atlas Contact heeft een Podcast gelanceerd, bestaande uit 7 delen op basis van het boek Ons Creatieve Brein van hoogleraar Dick Swaab, arts en neurobioloog. Na een inleidend deel gaan de overige colleges van de podcast over Hoe ontstaat creativiteit?, Waarom houd je van muziek?, Wat doet kunst met je?, Hoe hersenen je kunnen bedriegen,Hoe werkt je bewustzijn? en Waarom is iedereen anders?

De werking van ons brein is iets wat mij enorm intrigeert, en ik vond het erg interessant om Dick Swaab op een eenvoudige en toegankelijke manier iets meer te horen vertellen over hoe ons brein zich ontwikkelt en in elkaar zit.

100% Inspiratie Podcast

Thijs Lindhout gaat op zoek naar het geheim achter geluk & succes. Dit doet hij met een gezonde dosis energie en humor. Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven ? Hoe kun je je droom realiseren ? Hoe kun je succesvol worden door te doen wat je leuk vindt ?
Hij interviewt bekende mensen en ontdekt het verhaal achter hun geluk & succes. Een must voor iedereen die meer uit het leven wil halen ! Leef intens !

Ik luisterde INTENS 4 : Drie Life-Changing inzichten na tienduizenden euro’s aan seminars en INTENS 110 : verlangen naar minder (waarin down-to-earth tools besproken worden voor een bewust en duurzaam leven).

Janne Schuijn Podcast

Over mindset (of course), maar ook over alles waar ik iets over kwijt wil : van heel persoonlijk tot keiharde business. O.a. updates over het schrijven van mijn boek, hoe je de regie over je leven in handen neemt, momlife met Caiden & ons traject voor een 2e kindje, persoonlijke en zakelijke groei en wie weet een rant hier of daar 🙂
Gewoon te beluisteren terwijl je de hond (of je kind) uitlaat, staat te koken of nuttig gebruik maakt van de file.

Janne Schuijn is een van de IG-ers die ik volg, omdat ik haar ontzettend inspirerend vind. Janne is namelijk “no nonsense mindsetcoach” – nuchter, wars van zweverigheden en vage termen als chakra of energie – en met een duidelijke boodschap :  “ga eindelijk fucking DOEN wat je echt gelukkig maakt”. Ondanks haar drukke leventje (man met carrière, kindje met slapeloze nachten/tandjesproblematieken/en andere perikelen, eigen bedrijf,  schrijven van een boek) ziet ze er altijd monter, fris en leuk uit, en lééft ze haar boodschap. En die is niet dat het leven een en al unicorns and rainbows is, maar dat falen, toegeven dat je iets moeilijk vindt, en verdriet er ook gewoon bij horen; niks opgelegd positief omdenken-gedoe, maar het accepteren van de realiteit hoe die echt is. De Podcast is ietwat rommelig, opgenomen in de auto, maar dat heeft ook zo z’n charme vind ik. Uiteindelijk is het het belangrijkst wat Janne vertelt, en die boodschap kan Janne heel goed overbrengen.

De Eelco de Boer Podcast

Ik zal op z’n minst een toffe podcast aflevering publiceren over business, het leven, persoonlijke groei of toffe interviews. Abonneer je op mijn podcast in iTunes om automatisch verse nieuwe content te ontvangen.

Nou, Eelco de Boer heeft wel meerdere toffe podcasts gemaakt, als je het mij vraagt. Ik heb ze een beetje kris-kras-door-elkaar-heen zitten luisteren, en heb ze lang nog niet allemaal gehoord, maar ik kan je wel zeggen dat degene die ik beluisterd heb, inspirerend en motiverend waren. Eelco praat heel relaxed en recht uit zijn hart; een feestje om naar te luisteren.

Leven Zonder Stress

Gesprekken over stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, ego, werk, meditatie, denken, ontspanning, verdriet, vreugde, vrije wil, lijden, pijn, plezier, relaties, ziekte, geloof, guru’s, opvoeding, therapie, talent, conflicten, humor, bewustzijn, boeddhisme, zen, yoga, mindfulness en meer.

Als eerste luisterde ik de aflevering van 17.08.2018 met filosoof Lammert Kamphuis. Het onderwerp was “de goedkeuring van anderen nodig hebben, hoe kom je daar vanaf?“, en ik heb daar best wat van opgestoken. Ik dacht dat filosofie zo zweverig was, maar dit gesprek maakte duidelijk dat dat wel meevalt. Het door Lammert geschreven boek “Filosofie voor een weergaloos leven” komt dan ook op mijn To-Read-List.

Verder luisterde ik de aflevering van 08.12.2017 met Astrocoach Deborah Cabau. Astrologie is sowieso een onderwerp dat mij enorm interesseert, en als dat met persoonlijke ontwikkeling en psychologie gecombineerd wordt, tja, dan hang ik aan je lippen. En dat had ik dan ook tijdens deze podcast die wat mij betreft veel te kort duurde.

Wat zijn podcasts en hoe kun je ze beluisteren ?

 • Een podcast is een soort radioprogramma op internet; het bestaat uit een geluidsbestand dat meestal opgeslagen is in een MP3-formaat.
 • Podcasts zijn meestal originele audio-opnamen, maar het kan ook gaan om opgenomen uitzendingen van een radioprogramma, een lezing of een uitvoering.
 • Simpel gezegd is een podcast een soort radio on-demand.
 • Je kunt een podcast per streaming luisteren of per aflevering downloaden. Het voordeel van downloaden is, dat je de podcast op elk moment kunt luisteren, ook als je geen internet hebt. Het scheelt natuurlijk ook een hoop mb onderweg !
 • De meeste podcasts zijn trouwens gratis.
 • Op je iPhone staat een paars icoontje met de naam “Podcast” automatisch weergegeven. Op andere smartphones moet je een podcast app installeren. Eenmaal in de app kun je via de zoekfunctie op titel of onderwerp naar podcasts zoeken.
 • Je kunt je abonneren op een podcast door op “subscribe” te klikken. De podcast komt nu in het rijtje “my podcasts” te staan. Nieuwe afleveringen worden dan automatisch gratis gedownload zodra ze uitkomen.

Luister jij wel eens naar podcasts ? En heb jij nog leuke aanraders voor mij ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

3 gedachten over “Deze Podcasts luisterde ik de laatste tijd

 1. Leuk lijstje! Ik ken er wel een paar, maar luister ze (nog) niet. Ik ben sinds kort weer aan de podcasts en luister vooral als ik aan het sporten ben. Vind de podcast van Tony Robbins soms heel inspirerend en luister ook naar Kim Munnecom en Marlou Volkerink en Deisy Amelsbeek. Hun podcasts gaan met name over mindset & business (lekker Nederlands, Johanne).

  Like

  1. Tony Robins ken ik (tja, wie niet, haha), inderdaad heel inspirerend, maar jammer dat het niet in het NL is. Dat vind ik toch net even lekkerder luisteren.
   Ik ben erg blij met je tips. Ik ga ze gelijk opzoeken. Thanx !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.