Boekrecensie Zeezicht van Linda van Rijn

Tijdens mijn recente vakantie in Turkije (ben ik echt pas een paar dagen geleden teruggekomen ??) las ik een hele stapel boeken, waaronder de literaire thriller Zeezicht van Linda van Rijn. Een Nederlandse schrijfster waar ik nog niet eerder van gehoord had, hoewel ze al behoorlijk wat boeken geschreven heeft.

Samenvatting

Door de crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk. De meubelwinkels waarvan Jan eigenaar is draaien minder goed en een luxe vakantievilla kunnen ze nu niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee, waar ze gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie kunnen verblijven.
Anouk is hard toe aan de vakantie. De laatste maanden zijn erg druk geweest. Doordat Jan personeel heeft moeten ontslaan, moest ze voortdurend bijspringen en dat naast haar eigen baan en de zorg voor de kinderen. Bovendien zijn de spanningen in haar huwelijk opgelopen. Jan heeft meer oog voor zijn computer dan voor haar en dat is zich gaan wreken. Anouk hoopt op vakantie weer dichter tot elkaar te komen. In eerste instantie lijkt dat ook te gebeuren: Jan is ontspannen en als hij ook nog te horen krijgt dat de zaak een grote order heeft gekregen, gaat het eindelijk wat beter met zijn humeur. Anouk probeert op haar beurt iets positiefs te doen en organiseert een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag. Had ze dat maar nooit gedaan…

Mijn mening over dit boek

Waar zomerthrillers zich normaal gesproken in tropische oorden afspelen, speelt Zeezicht zich af in Nederland, ook wel eens leuk. En wat ik nóg leuker vond, was dat het verhaal zich afspeelt in Bergen aan Zee; een plaats waar ik behoorlijk wat voetstappen en herinneringen heb liggen.

Het verhaal leest vanaf het begin vlot weg en dat zorgde ervoor dat ik door bleef lezen, hoewel ik moet zeggen dat ik de opbouw van het verhaal vrij vlak vond. Het duurde een behoorlijke tijd voordat er een beetje spanning en intrige in voorkwam. En toen dat dan eindelijk gebeurde, was het ook niet echt shocking of origineel. Voor aan de rand van het zwembad, half soezend, is Zeezicht een prima boek, maar persoonlijk vind ik het de classificatie “literaire thriller” niet echt waar maken …

  • Auteur : Linda van Rijn
  • 168 pagina’s
  • Uitgeverij Marmer,  2016
  • ISBN :  9789460682766

Ken jij dit boek ? En heb jij al meer van Linda van Rijn gelezen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

2 gedachten over “Boekrecensie Zeezicht van Linda van Rijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.