Deze Podcasts luisterde ik de afgelopen tijd

De laatste tijd ben ik helemaal van de podcasts; ik vind het heerlijk om ze in de auto te luisteren en zo mijn reistijd optimaal te benutten; ik leg namelijk nogal wat kilometertjes af in de week. Ben je benieuwd welke podcasts ik de laatste tijd geluisterd heb ? Lees dan snel verder.

Grootse Liefde

Wat kunnen we leren van de boeketroman ? In de podcast “Grootse Liefde” onderzoeken Maureen Kamphuis en Maarten Westerveen de mogelijke liefdeslessen in de boekjes van Harlequin. Met iedere aflevering een verhaal. Met voorgelezen scenes en interviews. Actrice Jet van Boxtel leest voor. Mattie Poels doet de montage. Live vanuit Amsterdam. Volg ons en ontdek wat de boeketroman je te bieden heeft !

Ik kwam toevallig bij deze podcast over de meeslepende romantiek in de Harlequin Bouquet reeks terecht, en besloot het een kans te geven. En daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. Ik heb alle 6 de afleveringen aan één stuk geluisterd, en vond ze niet alleen interessant, en af en toe pikant, maar ook hilarisch, ik heb hardop zitten lachen in de auto, en heb direct een paar boeketreekjes gehuurd in de bib. No shame in my game 😉

Master Your Mindset 

Elke twee weken delen Cindy Koeman en Michael Pilarczyk een podcast. We spreken over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, levenskunst, innerlijke rust en het behalen van doelen en persoonlijk succes.

Met name de afleveringen #58 De ongekende kracht van lichaam en geest met Duco Kanij, en #52 De kunst van communicatie  vond ik erg interessant, en ga ik zeker nog eens naluisteren.

100% Inspiratie Podcast

Thijs Lindhout gaat op zoek naar het geheim achter geluk & succes. Dit doet hij met een gezonde dosis energie en humor. Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven ? Hoe kun je je droom realiseren ? Hoe kun je succesvol worden door te doen wat je leuk vindt ?
Hij interviewt bekende mensen en ontdekt het verhaal achter hun geluk & succes. Een must voor iedereen die meer uit het leven wil halen ! Leef intens !

Ik heb ze (nog) niet allemaal beluisterd, maar INTENS95 met Hidde de Vries, INTENS87 met Richard de Leth, INTENS41 met Sabine Uitslag, en INTENS90 met Peter Clausman vond ik erg inspirerend.

Eindbazen

Michel Vol en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcasts met bijzondere mensen -Eindbazen- die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie !

Ik luisterde aflevering #53 met Dick Trubendorffer – van verslaafde naar GGZ directeur, en dit interview heeft diepe indruk op me gemaakt. Wat een bijzonder levensverhaal, en wat een inspirerend eerlijk wijs mens.

Vakantieverhalen  Relaxen in de hangmat

Speciaal voor de zomer geselecteerde vakantieverhalen. Lekker luisteren naar documentaires en verhalen van NPO Radio 1.

Ik luisterde naar Trees #1 Opgebrand, waarin het thema burn-out onderzocht wordt. Ik vond het super interessant om naar te luisteren, omdat ik zelf een aantal jaren geleden een periode opgebrand ben geweest.

Leven Zonder Stress

Gesprekken over stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, ego, werk, meditatie, denken, ontspanning, verdriet, vreugde, vrije wil, lijden, pijn, plezier, relaties, ziekte, geloof, guru’s, opvoeding, therapie, talent, conflicten, humor, bewustzijn, boeddhisme, zen, yoga, mindfulness en meer.

Ik luisterde de aflevering van 13.04.2018 met als onderwerp “Hoe kun je zien of iemand liegt ? Alles over lichaamstaal”. Erg interessante materie.
Verder vond ik de aflevering van 22.07.2017 met als onderwerp “Geluk in de aanbieding” erg leuk; wat een leuke vrouwen zijn de Slagersdochters Linda en Angela van de Shift Academy. Ik heb hun gratis e-book inmiddels gedownload.

Wat zijn podcasts en hoe kun je ze beluisteren ?

  • Een podcast is een soort radioprogramma op internet; het bestaat uit een geluidsbestand dat meestal opgeslagen is in een MP3-formaat.
  • Podcasts zijn meestal originele audio-opnamen, maar het kan ook gaan om opgenomen uitzendingen van een radioprogramma, een lezing of een uitvoering.
  • Simpel gezegd is een podcast een soort radio on-demand.
  • Je kunt een podcast per streaming luisteren of per aflevering downloaden. Het voordeel van downloaden is, dat je de podcast op elk moment kunt luisteren, ook als je geen internet hebt. Het scheelt natuurlijk ook een hoop mb onderweg !
  • De meeste podcasts zijn trouwens gratis.
  • Op je iPhone staat een paars icoontje met de naam “Podcast” automatisch weergegeven. Op andere smartphones moet je een podcast app installeren. Eenmaal in de app kun je via de zoekfunctie op titel of onderwerp naar podcasts zoeken.
  • Je kunt je abonneren op een podcast door op “subscribe” te klikken. De podcast komt nu in het rijtje “my podcasts” te staan. Nieuwe afleveringen worden dan automatisch gratis gedownload zodra ze uitkomen.

Luister jij wel eens naar podcasts ? En heb jij nog leuke aanraders voor mij ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

2 gedachten over “Deze Podcasts luisterde ik de afgelopen tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.