Mijn doelen voor de maand mei 2018

Er zijn nog heel wat dingen die ik graag zou willen doen maar vaak gaan deze dingen de koelkast in voor later en komt er vervolgens helemaal niks meer van. De tijd vliegt voorbij … zoveel te doen en zo weinig tijd. Vanaf nu wil ik dat anders aan gaan pakken en mezelf maandelijks een aantal doelen stellen. Want het is wetenschappelijk aangetoond : het stellen van doelen leidt tot betere resultaten; wanneer je jezelf een doel stelt ga je beter je best doen om dit doel te behalen. De komende maand wil ik de volgende dingen gaan doen :

Losse eindjes wegwerken

Ik heb weer ontzettend veel van die kleine klusjes liggen, die eigenlijk afgerond moeten worden. Denk aan het wegwerken van losse draadjes bij een gehaakt kleedje, het afwerken van een gehaakt knuffeltje, het bestellen van een fotoboek, en ga zo maar door. Het zijn geen grote dingen die veel tijd kosten, maar toch komt ’t er telkens gewoon niet van om ze af te maken. Ik heb er geen zin in, zie er als een berg tegenop inmiddels, en te weten dat ze er nog liggen, geeft me toch geen lekker gevoel. Daarom dit punt om een lijstje te maken van deze kleine klusjes en ze dan daarna een voor een af te gaan werken.

Reisje met mijn moeder

Mijn moeder liet onlangs en-passant weten dat het haar grootste wens was nog een keer naar Duitsland te gaan, en een reis te beleven die we al eens eerder gemaakt hebben. Omdat ik van mening ben dat je dingen niet moet dromen, maar moet doen, ga ik kijken of deze trip überhaupt nog mogelijk is.

Moestuintje

Al jaren koop ik in het najaar pompoenen en sierkalebassen om mijn leefomgeving mee op te fleuren. Ik heb zo mijn vaste adresjes hiervoor, en spendeer met gemak € 50,- hieraan. Eerder dit jaar vroeg Mr C me gekscherend waarom ik ze zelf niet kweekte; ik ben immers gek op plantjes, en we hebben in de tuin ruimte genoeg voor een moestuintje. Zijn opmerking heeft me aan het denken gezet, en me super enthousiast gemaakt. Ik vond het eigenlijk een heel goed en leuk idee. Dus dat ga ik doen. Sterker nog, ik wil me eens verdiepen wat ik nog meer zelf kan kweken !

Eind van deze maand zal ik laten weten of ik deze doelen af heb gevinkt !

Wat wil jij deze maand nog graag doen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

4 gedachten over “Mijn doelen voor de maand mei 2018

  1. Ik heb ook veel doelen, maar precies daarin moet ik snoeien. Ze zijn niet haalbaar en maken me daarom soms onrustig. De doelen laat ik voorlopig even rusten om zelf niet onrustig te worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.