Waarom ik voedingssupplementen slik

Het slikken van voedingssupplementen, de meningen zijn er over verdeeld. Waar de een zegt dat het onnodige geldklopperij is omdat je alle voedingsstoffen binnen krijgt door simpelweg genoeg te variëren in je voeding, zegt de ander niet zonder te kunnen en er bij te zweren. Zelf behoor ik tot de laatste categorie, en vandaag vertel ik je welke 2 voedingssupplementen ik dagelijks tot me neem als aanvulling op mijn dagelijkse voeding.

1000 mg Vitamine C bruistablet

vit c
Ik start mijn dag met een groot glas water waar ik een 1000 mg. vitamine C bruistablet in oplos. Ik doe dit al jaren, en sinds die tijd ben ik eigenlijk nooit meer verkouden. Het gekke is dat ik, als een tijd het bruistablet niet inneem, direct last krijg van een verminderde weerstand in de vorm van een zere keel of een snotneus. En daarom zweer ik erbij dit tablet dagelijks te nemen. In tijden van verminderde weerstand, als ik me grieperig voel of erg moe, wil ik ook nog wel eens 2 bruistabletten innemen. Ondanks het feit dat ik dan meer Vitamine C gebruik dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid, is mij verteld dat een teveel aan Vitamine C het lichaam via de urine zal verlaten. Er zijn mensen die menen dat het risico op vorming van nierstenen hierdoor groter is (door de grotere belasting van de nieren), maar dit is nooit bevestigd in onderzoek. En ik voel me er goed bij, dus maak me niet druk om die enkele keer dat ik dat doe.

Spirulina

chi
Een aantal jaar geleden voelde ik me futloos, moe, niet energiek, en was naarstig op zoek naar een oplossing. Op een gegeven moment kwam ik met Spirulina in aanraking, en ik besloot het eens te proberen. Spirulina zou namelijk zorgen voor meer energie bij vermoeidheid. En na een week of 3 merkte ik het inderdaad, ik voelde me minder moe en had meer uithoudingsvermogen. Na een periode waarin ik me prima voelde, heb ik Spirulina weer losgelaten, maar na een tijd begon ik me weer futloos te voelen. Toen was het duidelijk voor me : ik zou Spirulina in mijn dagelijkse routine houden.
Behalve meer energie zou Spirulina nog meer gezondheidseffecten hebben; zo zou het bijvoorbeeld krachtige anti-oxidant en ontstekingsremmende eigenschappen hebben, zou het de bloeddruk en het cholesterol helpen verlagen , en tevens effectief zijn tegen bloedarmoede. Mooi meegenomen dus !

Goed te weten

Bovenstaande geschreven heb ik geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben geen deskundige op gezondheids- of voedingsgebied. Ik gebruik bovenstaande middelen als aanvulling op mijn voedingspatroon, dat sowieso gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd is. Verder zorg ik voor voldoende beweging en ontspanning, rook ik niet, en ben ik matig met alcohol.

 Slik jij ook voedingssupplementen en zo ja, welke ? Of vind jij het maar onzin, en ben jij van mening dat het slikken van voedingssupplementen onzin is ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

6 gedachten over “Waarom ik voedingssupplementen slik

 1. Ik slik momenteel Sint Janskruid (vanwege de overgang), maar ook Magnesium Citraat en Multivitamines. Of ze echt iets voor me doen? Geen idee. Al zit het maar tussen je orden dát het iets doet, vind ik het ook goed. Duur zijn ze wel, die supplementen….

  Like

  1. Jij slikt ook een goede cocktail, ik ben me momenteel aan het verdiepen in de voordelen van Magnesium Citraat toevallig. Sint Janskruid heb ik ook een tijd geslikt, toen het wat minder met me ging (burn-out), dat heeft me toen echt geholpen. Inderdaad wel jammer van de bijbehorende prijskaartjes; het zou toch fijn zijn als ze wat kosten betreft toegankelijker zouden zijn !

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben echt heel zelden ziek, (een echte griep heb ik maar 2x in mijn leven gehad en verkouden word ik maar één keer per 3, 4 jaar) maar ik slik geen supplementen.
  Ik drink wel bijna dagelijks yakult.
  Het is zeker geen onzin, sommige mensen hebben dat gewoon nodig. Dus als het jou helpt, vooral blijven doen !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.