Wat ik in 2018 wil blijven doen

Voor 2018 heb ik geen voornemens gemaakt die gaan over het stoppen met dingen. Dit jaar richt ik me op gewoontes die ik wil blijven doen !

Besparen
save

Ik ben eind 2016 begonnen met kritischer naar mijn uitgaven te kijken, en dat heeft me behoorlijk wat extra financiële ruimte gegeven. Met kleine aanpassingen, zonder ongezellig of knierterig te worden, kun je namelijk behoorlijk bezuinigen. Zo neem ik bijvoorbeeld vaker een lunchpakketje mee naar mijn werk of een flesje water van thuis voor onderweg. Ook kijk ik nu eerst wat ik nog thuis in mijn voorraad heb, zonder wat nieuws te kopen. Eerlijk gezegd zit er in mijn uitgavenpatroon zeker nog wel wat ruimte om te beknibbelen, dus hier ga ik zeker mee door.

Milieubewuster zijn
milieu
Een beter milieu begint bij jezelf, en in mijn dagelijks leven is er zeker nog ruimte voor verbetering. Ik wil nog minder voedsel verspillen (door voorraad en koelkast leeg te maken voordat ik weer boodschappen doe), mijn afval goed scheiden, en wat vaker rommel die een ander op de grond gegooid heeft, oprapen.

Meewerken aan een betere leefomgeving
kindness
Ik wil doorgaan met vriendelijker zijn, minder klagen, aardiger zijn, meer een glimlach schenken aan vreemden, mensen helpen, en vaker een compliment of een aardig woordje geven. Omdat we de hele wereld niet kunnen veranderen, maar de wereld in en om ons heen wel. Stapje voor stapje, in vrede, respect én met elkaar.

Living a good life
health
Qua gezondheid wil ik doorgaan op de weg die ik al een paar jaar volg. Ik ben nu ruim 2,5 jaar helemaal gestopt met roken, sinds twee jaar ben ik op een gezond gewicht, en het 2x per week een uurtje hardlopen is standaard in mijn wekelijkse planning opgenomen. Ik voel me heerlijk in mijn vel, zowel letterlijk als figuurlijk. En dat wil ik zo houden !

Iets meer laissez-faire
nov
De afgelopen jaren hebben bij mij in het teken gestaan van meer structuur. Ik heb bereikt dat ik niet meer snooze, minder uitstelgedrag vertoon, dingen direct aanpak, en ze ook daadwerkelijk afmaak. Gebleken is echter wel dat mijn grote valkuil daarbij is, dat ik de neiging heb daar iets te rigide in te worden. Het kunnen (durven) afwijken van mijn to-do list is voor mij simpelweg gezegd een dingetje. Daarom oefen ik mijzelf erin hier soms bewust van af te wijken, nee te zeggen tegen mezelf, me niet met zaken te bemoeien, of geforceerd even pas op de plaats te maken. Ik vind dat erg moeilijk, en het is soms confronterend om te zien dat ook dan alles wel goed komt, uiteindelijk. Daarom mijn voornemen om vooral door te gaan met wat meer laissez-faire gedrag van mijn kant.

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar ? Of doe jij daar niet aan ? Laat het me weten in de comments !

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

3 gedachten over “Wat ik in 2018 wil blijven doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.