Simpel recept voor een smakelijke courgettesoep

Courgettes, ze zijn niet alleen caloriearm, maar ook nog eens rijk aan mineralen als kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. En hoewel je mij niet blij maakt met de courgette als groente, vind ik ze wel heerlijk als soep. Vandaag deel ik dan ook mijn  succesrecept voor een heerlijke courgettesoep.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 courgettes
2 stengels bleekselderij
2 uien
1 teen knoflook
2 groentebouillonblokjes
olijfolie, tijm

Zo maak je deze heerlijke soep :

  1. Was en snij de courgettes en de bleekselderij in stukjes.
  2. Snipper de uien en het knoflookteentje.
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op lage temperatuur.
  4. Voeg de stukjes courgette en bleekselderij en wat tijm toe en bak gedurende 5 minuten mee op middelhoge temperatuur.
  5. Voeg 1 l. water en de groentebouillonblokjes toe, en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Proef en breng op smaak met wat peper. Garneer de soep eventueel met wat sliertjes courgette.

Deze courgettesoep is heerlijk als voor- of bijgerecht, maar ik maak er ook regelmatig een maaltijdsoep van.  Dan voeg ik aan het einde van de bereidingstijd een kopje van een kleine pastasoort toe. En uiteraard mag wat knapperig stokbrood met roomboter niet ontbreken. Eet smakelijk !

Eet jij graag soep ?

3 thoughts on “Simpel recept voor een smakelijke courgettesoep

  1. Ik ben echt geen soep liefhebber, maar courgette soup vind ik dan wel weer lekker. Net zoals wortelsoep! Mmmmm!!
    Ik ga het eens proberen te maken (aangezien mijn dochter elke dag soep kan eten, zal zij het wel waarderen)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.