Mijn doelen voor de maand november 2017

Er zijn nog heel wat dingen die ik graag zou willen doen maar vaak gaan deze dingen de koelkast in voor later en komt er vervolgens helemaal niks meer van. De tijd vliegt voorbij … zoveel te doen en zo weinig tijd. Vanaf nu wil ik dat anders aan gaan pakken en mezelf maandelijks een aantal doelen stellen. Want het is wetenschappelijk aangetoond : het stellen van doelen leidt tot betere resultaten; wanneer je jezelf een doel stelt ga je beter je best doen om dit doel te behalen. De komende maand wil ik de volgende dingen gaan doen :

Me dingen niet zo persoonlijk aantrekken

Dit is een teer puntje. Hoewel ik enorm zelfverzekerd over kom, ben ik eigenlijk behoorlijk gevoelig en kwetsbaar. Iets, waar mensen die mij zelfs heel goed kennen, ook nog wel eens aan voorbij gaan. Die gevoeligheid, in combinatie met mijn perfectionisme, maakt dat ik feedback op mijn persoontje of op mijn handelen vaak (té) persoonlijk aantrek. Bij op- of aanmerkingen schiet ik automatisch in de verdediging; het voelt voor mij namelijk heel snel als falen. Afgelopen maand werd ik weer eens pijnlijk geconfronteerd met dit tere punt : ik kwam erachter dat iemand in mijn nabije omgeving iets onwaars over mij dacht. En daar achter mijn rug om, zonder het te controleren, opmerkingen over geplaatst had. Pijnlijk ! Zozeer zelfs dat ik daar enorm verdrietig en boos van ben geworden. En dat wil ik niet meer. Dus vandaar dit puntje : ik moet dingen niet zo persoonlijk aantrekken.

50 mutsjes haken voor Innocent

Net als vorig jaar ben ik een vrijwilliger voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent; het geeft mij een goed gevoel om met mijn hobby een steentje bij te dragen aan het goede doel. Voor dit jaar heb ik mijn zinnen erop gezet om 50 mutsjes in te sturen; op het moment van schrijven staat de teller op 29 stuks; nog 21 te gaan voordat ze begin december op de post moeten !

Eind van deze maand zal ik laten weten of ik deze doelen af heb gevinkt !

Wat wil jij deze maand nog graag doen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress,  Bloglovin of Instagram

Een gedachte over “Mijn doelen voor de maand november 2017

  1. Oei, dat niet persoonlijk aantrekken is een gevoelig dingetje. Herkenbaar. En dan kunnen mensen nog 100 keer zeggen dat je er boven moet staan, leuk is het nooit. Hoop dat je dat doel haalt deze maand. (En ik kan nog wel wat tips gebruiken als je erin slaagt…)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.