21 redenen waarom ik zo van de Herfst houd

Elk seizoen heeft zo zijn charmes, en hoewel ik eigenlijk niet zo vrolijk word van de regen en de kortere donkere dagen, heb ik toch nog heel veel redenen waarom ik wel van deze periode houd.

 1. Met stip op 1 : geen hooikoorts meer !!
 2. Naar de pompoenenboer en daar pompoenen uitzoeken ter decoratie van het huis en de tuin.
 3. De geurkaarsen mogen weer aan, gezellig hoor, die kaarsjes en de daarbij behorende geuren.
 4. Mijn Uggs mogen weer uit de kast !
 5. Lekker cocoonen in bed, of languit met een dekentje op de bank, het mag weer ! Lazy Sundays, pyjama-dagen, je hoeft je niet meer schuldig te voelen als je een hele dag binnen blijft.
 6. Naar het bos om kastanjes en denne-appels te zoeken. En dan van die poppetjes maken.
 7. Stoofpeertjes. En pompoensoep. En pumpkin spice latte.
 8. Netflix-marathons of een boek lezen, het zijn zo van die dingen die bij mij bij de Herfst horen.
 9. Na een herfstbui heerlijk lang in bad. Met een kop thee erbij.
 10. Confrontatie met de elementen : door de harde wind en de striemende regen struinen als je chagrijnig of onrustig of boos bent. Daar knap ik altijd zo van op.
 11. Niet meer zweten !
 12. De verkleurde bomen, prachtig hoe ze de omgeving als een soort schilderij inkleuren. Ik vind het bos zo mooi in de herfst.
 13. Dauw op spinnewebben zien. Prachtig !
 14. Het nieuwe tv-seizoen. Expeditie Robinson, nieuwe series en programma’s. Love it.
 15. Langzaam aan komen de Kerstcollecties in de winkel.
 16. De voorbereiding voor Sinterklaas.
 17. Buiten zijn en dan met rode wangen binnen komen.
 18. Het herfstzonnetje. Heerlijk. En dat je dan nog net op een terrasje buiten kunt zitten.
 19. De bladeren die verkleuren, de geur die in het bos hangt. Buiten lopen terwijl de blaadjes onder je voeten ritselen, het zonnetje op je huid schijnt, en je ondertussen een koude wolk lucht uitblaast. Het ultieme najaarsgevoel !
 20. Little Miss C die Sint Maarten gaat lopen.
 21. Laarzen aan en in de plassen stampen.

Uiteindelijk komt het er denk ik bij mij op neer, dat dit seizoen voor mij symbool staat voor het weer naar binnen keren, letterlijk en figuurlijk. En dan bedoel ik niet alleen het weer knus maken van mijn huisje, met kaarsjes en dekentjes, na het buitenleven in de zomer. Maar ook even tot inkeer komen in mezelf. Na de drukke zomerperiode even een seizoen dat ik rustig aan mag doen van mezelf, zo vóór de drukke decembermaanden weer beginnen. September en oktober staan voor mij dan ook altijd voor een periode van reflectie. In deze maanden vind ik altijd even de rust om stil te staan bij wat gebeurd is in het jaar. Zodat ik me daarna vol overgave in de drukke november en decembermaand kan storten. Want voor mijn gevoel vliegen deze maanden altijd voorbij.

En jij ? Houd jij ook zo van de herfst ? En wat maakt voor jou deze periode zo zijn ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin of Instagram

Een gedachte over “21 redenen waarom ik zo van de Herfst houd

 1. Ik ben ook een herfstfan, dat kleurenpalet kan me echt raken, de sfeer die de herfst met zich meebrengt, favo kleren die weer bovenkomen….en de kaarsjes die weer aanmogen….wat is er niet leuk te vinden aan de herfst 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.