Boekrecensie Mea Culpa van Clare Mackintosh

Momenteel heeft iedereen het over “Ik Zie Jou” van Clare Mackintosh, maar wist je dat haar eerste boek minstens zo spectaculair is ? Vandaag dan ook de review van haar debuut “Mea Culpa”.

Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Op de voorkant van het boek prijkt een sticker dat het boek een verbijsterende twist zou hebben, en ik zal je eerlijk zeggen dat ik daar nogal sceptisch tegenover stond. Ik vroeg me af of het verhaal mij ook zou verbazen, maar ik kan je zeggen, dat heeft het zeker wel gedaan. Zozeer dat ik na het uitlezen van het boek direct weer van voren af aan ben begonnen te lezen. Ik was zo nieuwsgierig om te zien welke hints en aanwijzingen ik had gemist.

Mijn mening over dit boek

Ook de tweede keer dat ik het boek las was ik onder de indruk. Je begrijpt dat ik ditmaal met heel andere ogen las; ik ontpopte me als een soort Sherlock Holmes, op zoek naar hints die ik de eerste keer gemist had. Het was trouwens helemaal geen straf om het boek nogmaals te lezen, want de schrijfstijl van dit boek is prettig, de beschrijvingen van de ruige kust, het strand en het huisje zijn erg beeldend, en het boek leest heerlijk vlot weg doordat de hoofstukken niet te lang zijn. Van elk hoofdpersonage wordt gevoel en gedachtengang goed beschreven. Ook omdat de verschillende hoofdpersonages een eigen hoofdstuk hebben wordt je meegezogen in het verhaal. En het boek is spannend tot de laatste zinnen !

Mea Culpa is wat mij betreft een absolute aanrader, en ik ben erg benieuwd naar het volgende boek van Clare Mackintosh

  • Auteur : Clare Mackintosh
  • 384 pagina’s
  • De Fontein Romans & Spanning, maart 2016
  • ISBN : 9789026137730

Ken jij deze schrijfster ? En heb jij wel eens een boek van haar gelezen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

Een gedachte over “Boekrecensie Mea Culpa van Clare Mackintosh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.