Mijn doelen voor de maand juli 2017

Er zijn nog heel wat dingen die ik graag zou willen doen maar vaak gaan deze dingen de koelkast in voor later en komt er vervolgens helemaal niks meer van. De tijd vliegt voorbij … zoveel te doen en zo weinig tijd. Vanaf nu wil ik dat anders aan gaan pakken en mezelf maandelijks een aantal doelen stellen. Want het is wetenschappelijk aangetoond : het stellen van doelen leidt tot betere resultaten; wanneer je jezelf een doel stelt ga je beter je best doen om dit doel te behalen. De komende maand wil ik de volgende dingen gaan doen :

Meer quality-time met mezelf

Op zich zorg ik regelmatig voor momentjes voor mezelf : op werkdagen zit ik sowieso ruim 2 uur in de auto, ik loop 2x per week hard, en ik lees/haak/rommel/Netflix gerust een uurtje. Aan het eind van het jaar boek ik sinds een jaar of twee ook altijd een midweekje weg met mezelf, maar gewoon een dagje uit met mezelf doe ik niet (meer). Eigenlijk besteed ik al mijn vrije tijd aan uitjes met dochter of met mijn gezin. Niks mis mee, ik vind het heerlijk zelfs, maar een dagje zelf erop uit vind ik eigenlijk toch ook wel fijn. Daarom dit doel om meer quality-time met mezelf te hebben.

iPhone niet meer mee naar bed nemen

Het is een beetje gewoonte geworden om op tijd naar bed te gaan en vervolgens nog tijden te Instagrammen, te Youtuben, en te surfen op het Internet.  De uren vliegen voorbij en voor ik het weet is het rond 01:00 uur. En dat is toch echt te laat, gegeven het feit dat mijn wekker om 06:00 uur gaat. Daarom dit voornemen om mijn iPhone niet meer aan te raken in bed, maar mijn bed te gaan gebruiken waar het voor gemaakt is.

Spullen op Marktplaats zetten

Ik heb behoorlijk wat mooie items die ik niet meer gebruik. In het kader van mijn goede voornemens (meer recyclen, meer sparen) wil ik deze artikelen op Marktplaats zetten. Zo maak ik niet alleen iemand anders blij met mooie artikelen voor een leuk prijsje, maar ook mezelf met een extra centje. Plus : het ruimt weer een beetje op.

Vakantiebestemming zoeken

Ieder jaar is het hetzelfde liedje : het uitzoeken van een vakantiebestemming voor in de zomer is een ware bevalling. De ingrediënten zijn duidelijk : hotel, zon, zwembad, en toeristisch, maar niet té. Maar dan ….. elk jaar, en zo ook dit jaar, zwermen we van de ene naar de andere bestemming; Kaapverdië is al voorbij gekomen en Griekenland ook, maar om eerlijk te zijn worden we er niet echt warm van. Italië blijft favoriet, maar de hotels zijn daar niet geweldig. Omdat we in augustus al weg willen, begint de tijd wel een beetje te dringen. Dus als doel voor de komende maand : bepalen waar we naartoe op vakantie gaan.

Bewuster eten

Dit punt gaat er niet om dat ik me bewust(er) word van wat ik op een dag nou eigenlijk eet én dat ik wat meer gezondere keuzes moet maken. Nee, het gaat erom dat ik me een wat bewuster kauwgedrag aan wil leren. Eten is voor mij namelijk dikwijls een vluchtige bezigheid waar ik nauwelijks aandacht aan besteed. Mijn ontbijt eet ik doorgaans in de auto, op weg naar het werk. Mijn lunch eet ik op werkdagen standaard achter de pc, maar ook tijdens het diner eet ik vaak op een vluchtige, weinig aandachtige manier. Ik wil deze maand eens meer mindful gaan eten. Hiertoe wil ik kleinere happen nemen, langzamer en beheerster kauwen, en pas een volgende hap nemen als ik de vorige volledig gekauwd én doorgeslikt heb. Verder wil ik er wat meer op letten dat ik pas een slok drinken neem, als ik mijn eten doorgeslikt hebt.

Eind van deze maand zal ik laten weten of ik deze doelen af heb gevinkt !

Wat wil jij deze maand nog graag doen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

8 gedachten over “Mijn doelen voor de maand juli 2017

 1. Jij slaapt nog minder als ik :-), met 5 uur slaap red ik het niet, jammer maar helaas. En mindfull eten, wel ik ga met je meedoen, want net als jij is het vaak achteloos in je mond steken en ophouden als je voldoende hebt……..

  Like

   1. Nee het is niet makkelijk,constant je gedachten terug herleiden naar wat je echt doet

    Like

 2. Wat goed dat je dit doet! Daar kan ik ook een voorbeeld aan nemen! Ik heb vaak allerlei goede voornemens, maar omdat ik ze vervolgens niet opschrijf, vergeet ik ze vaak weer. Ik ben benieuwd voor welke vakantie bestemming je uiteindelijk kiest. Ik vind dat elk jaar ook altijd weer een uitdaging, de laatste 3 jaar gaan we naar dezelfde bestemming omdat het er gewoon enorm goed bevalt. Mindful eten vind ik een goede! Goed om echt van je eten te genieten en je van elke hap bewust te zijn. Dat wil ook gaan proberen plus meer salades naar het werk meenemen. Dat is mijn doel voor de maand.. staat nu zwart op wit 😊!

  Like

  1. Meer salades mee naar het werk is ook een goeie ja. Ik ben begin dit jaar begonnen met besparen, en een van de manieren om wat minder geld uit te geven is zelf lunch meenemen. Dat beperkt zich nu tot brood, maar ik ga jou navolgen voor wat betreft salades meenemen. Zo hebben we elkaar geïnspireerd 🙂

   Like

 3. Zoals gezegd, heb ik gelijk een kijkje genomen bij de 20 vragen tag. Smullen van de antwoorden en lachen om mezelf omdat ik vaak niet meer weet dat ik de vragen toch echt zelf heb verzonnen. Ook deze post is heel herkenbaar. Al een heel aantal spullen heb ik de laatste maand op marktplaats gezet. Meestal doe ik dat met verschillende spullen tegelijk. Zoveel mogelijk ineens verkopen. Het boek van Marie Kondo, ‘opgeruimd’ heeft me erg geholpen bij het opruimen. Vorige jaar mee begonnen. En dit jaar nog eens een extra ronde. Je komt door het boek echt in een opruim mood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.