Een stukje paradijs in België

Artis, de ZOO Antwerpen, Blijdorp, deze dierentuinen ken je waarschijnlijk wel. Maar heb je ook wel eens van Pairi Daiza gehoord ?

Wat is Pairi Daiza ?
Letterlijk betekent Pairi Daiza gesloten tuin in de Perzische taal. Als paradijs voor één dag biedt Pairi Daiza een onvergetelijke dag te midden van wilde dieren en sensibiliseert de bezoekers voor de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur. Dit alles op het vroegere domein van de cisterciënzerabdij van Cambron met zijn eeuwenoude bomen en talrijke historische gebouwen.

Welke dieren kun je zien ?
Pairi Daiza herbergt meer dan 4.000 dieren van over de hele wereld, vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, … “Gewone” dieren, zoals we die in elk dierenpark wel kunnen zien, maar ook “speciale” soorten. Zo herbergt Pairi Daiza sinds begin dit jaar Tasmaanse duivels, na Denemarken is België het enige andere land in Europa om deze bedreigde diersoort te mogen huisvesten.
Pairi Daiza werkt trouwens ook mee aan een dertigtal wetenschappelijke programma’s voor het behoud van bedreigde diersoorten en staat in voor hun voortplanting binnen het park.

Thematuinen
Pairi Daiza is thematisch opgebouwd in “Tuinen van de werelden”. Zo is er bijvoorbeeld :

 • Het Koninkrijk van Ganesha, waar onder andere een grote Balinese tempel, en een zwembad voor de Aziatische olifanten te vinden is. Tevens vind je hier een tijgertempel, waar twee prachtige witte tijgers huizen.
 • De stad van de onsterfelijken : in deze Chinese tuin, die 3.000 vierkante meter groot is, zijn onder andere de reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui te zien
 • Nautilus, een aquarium, met als thema Twintigduizend mijlen onder zee, is ondergebracht in de voormalige abtswoning van het kloosterdomein. Behalve vissen, haaien, kwallen, roggen en andere zwemmers is hier een natuurhistorisch rariteitenkabinet in ondergebracht, met onder andere skeletten van Siamese tweelingen…

Al hetgeen ik hier schrijf, doet geen recht aan de belevenis en de emotie die je ervaart als je in Pairi Daiza rondloopt. Alle thematuinen zijn perfect uitgewerkt, met erg veel oog voor detail. En wat mij tevens erg opviel, is dat je erg dichtbij de dieren kunt komen. Ik raad je dan ook aan om een dagje naar Brugelette te gaan. Wellicht niet bij je om de hoek, maar geloof me : het is het waard !

Zo kom je er :

 • Naar Pairi Daiza met de trein :
  Pairi Daiza bevindt zich nabij het station van Cambron-Casteau, België op de lijn Bergen-Aat. Er werd een voetgangersparcours uitgestippeld (ongeveer 10 minuten wandelen) om Pairi Daiza te bereiken.
 • Naar Pairi Daiza met de auto :
  Pairi Daiza ligt in Brugelette, tussen Bergen en Aat.
  Adres : Pairi Daiza – Domaine de Cambron te B-7940 Brugelette (België)
  GPS : invoeren « Le Domaine 1 te 7940 Brugelette »

Prijzen

 • Ticket park : tarief vanaf € 24,80
 • Pairi Daiza beschikt over een betaald parkeerterrein : een dagticket kost € 7,00.

Is Pairi Daiza een aanrader ?
JA, absoluut ! Pairi Daiza is een prachtig dierenpark met thematuinen die goed zijn uitgewerkt. Het is duidelijk dat er veel aandacht wordt besteed aan het welzijn van de dieren, en hierbij wordt het comfort van de bezoekers niet vergeten. Pairi Daiza is een plek waar je als bezoeker tot rust komt. Het is werkelijk een stukje paradijs !

Ben jij wel eens in Pairi Daiza geweest ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

3 gedachten over “Een stukje paradijs in België

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.