Mijn doelen voor de maand mei 2017

Er zijn nog heel wat dingen die ik graag zou willen doen maar vaak gaan deze dingen de koelkast in voor later en komt er vervolgens helemaal niks meer van. De tijd vliegt voorbij … zoveel te doen en zo weinig tijd. Vanaf nu wil ik dat anders aan gaan pakken en mezelf maandelijks een aantal doelen stellen. Want het is wetenschappelijk aangetoond : het stellen van doelen leidt tot betere resultaten; wanneer je jezelf een doel stelt ga je beter je best doen om dit doel te behalen. De komende maand wil ik de volgende dingen gaan doen :

Rommelkamertje opruimen

Dit was een doel van vorige maand dat ik helaas niet helemaal heb afgerond. Graag wil ik deze maand de resterende punten af gaan tikken, t.w. : vensterbanken opruimen, oud bureau afvoeren/nieuw bureau plaatsen, schilderijen Dochter ophangen, plant neerzetten. En vragen of Man het resterende wandje kan/wil plaatsen.

Fotojaarboek 2014

Ook hieraan was ik vorige maand begonnen, maar ook dit punt heb ik helaas niet af kunnen krijgen. Ik heb de foto’s uitgezocht, en ge-upload. Nu moet ik ze nog op volgorde gaan plaatsen, en van commentaar gaan voorzien. Niet heel veel werk meer, maar toch iets waar ik de tijd voor moet gaan vinden.

Dankbaarheidsboekje

Ik heb ontzettend veel om dankbaar voor te zijn : (in willekeurige volgorde) een lieve man, een schat van een dochter, een mooi huis, een goede baan, een uitstekende gezondheid en in mijn nabije omgeving komen er geen levensbedreigende ziektes voor. Toch besef ik me dit niet altijd ten volle, ik kan mijn dag namelijk nog wel eens laten verpesten door een gebrek aan iets, of een irritatie over iets. Zoals Carrie in SATC al zei : “why do we let the one thing we don’t have affect how we feel about all the things we do have…”. Nou las ik ergens dat je door elke dag even stil te staan bij de positieve zaken in je leven meer positieve energie krijgt. Door de positieve ervaringen op te schrijven kun je ze ook altijd dicht bij je houden. Negatieve energie en gevoelens blijven vaak langer bij dan de dankbare momenten. Door mooie momenten op te schrijven raken ze nooit meer verloren. Daarnaast ga je de wereld met andere ogen bekijken. Je filtert de negatieve energie en daar komt positieve energie voor in de plaats. Je beleeft elke dag vanuit een geheel ander perspectief. Het proberen waard dus ! Ik ben benieuwd of ik aan het eind van deze maand positiever in het leven sta.

Meer quality-time met mezelf

Op zich zorg ik regelmatig voor momentjes voor mezelf : op werkdagen zit ik sowieso ruim 2 uur in de auto, ik loop 2x per week hard, en ik lees/haak/rommel/Netflix gerust een uurtje. Aan het eind van het jaar boek ik sinds een jaar of twee ook altijd een midweekje weg met mezelf, maar gewoon een dagje uit met mezelf doe ik niet (meer). Eigenlijk besteed ik al mijn vrije tijd aan uitjes met dochter of met mijn gezin. Niks mis mee, ik vind het heerlijk zelfs, maar een dagje zelf erop uit vind ik eigenlijk toch ook wel fijn. Daarom dit nieuwe doel om meer quality-time met mezelf te hebben. Afgelopen maand ben ik daar al mee begonnen : ik ben een ochtendje naar Eindhoven gegaan. Ik begon met cappuccino bij de Bijenkorf, heb daarna heerlijk gestruind in de Primark en in de binnenstad, heb nog even geluncht en ben daarna naar huis gegaan. Het was genieten !

Eind van deze maand zal ik laten weten of ik deze doelen af heb gevinkt !

Wat wil jij deze maand nog graag doen ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

3 gedachten over “Mijn doelen voor de maand mei 2017

  1. Daar zitten een paar zeer waardevolle doelen tussen. Misschien kan ik er ook wel iets mee. Ik denk erover na…
    Ik heb niet echt een maanddoel, wel een doel tot eind juni. Dat is de kamer afgewerkt krijgen die we aan het herinrichten zijn…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.