Loont het echt om je voeten wat meer aandacht te geven ?

De verzorging van mijn voeten komt er eigenlijk maar karig af; verder dan wassen en nagels knippen kom ik niet. Oh ja, ik lak mijn teennagels ook, maar dat heeft meer met uiterlijke verzorging te maken en vind ik dan ook niet echt tellen.

Omdat ik een tijd geleden toch wat last van een droge harde huid begon te krijgen besloot ik de Voedende Crème Voeten & Nagels van Scholl aan te schaffen. Nu de tube bijna leeg is, is het tijd voor een review : loont het echt om je voeten wat meer aandacht te geven ?

Dit is wat Scholl zelf zegt over hun Voedende Crème Voeten & Nagels :
De voedende crème voor voeten & nagels van Scholl beschermt tegen uitdroging en barstjes, verbetert de elasticiteit van de huid en revitaliseert teennagels. 

Dit zit er in qua ingrediënten :
Aqua, Glycerin Paraffinum Liquidum, Ureum, Cyclopentasiloxane, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glyceryl Stearate, Myristyl Alcohol, Panthenol, Dimethicone, Paraffin Phenoxyethanol, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Methylparabeen, Butylparabeen, Ethylparabeen, Propylparabeen, Isobutylparabeen, Parfum.

Dan de verpakking en de geur :
De Voedende Crème Voeten & Nagels zit in een handige knijptube van 60 ml.  De tekst is op de voor- en achterkant zowel in het Nederlands als in het Frans. Met name op de achterkant staan er veel letters; het nodigt mij niet uit om te lezen.
De tube heeft een kleurrijke voorkant en is verder wit. Ik vind ‘m er clean uitzien, met een uitstraling die ik zeker vind passen bij (medische) voetverzorging. Het is echter geen tube die ik gauw in het zicht zou zetten; hij ligt bij mij dan ook in een gesloten lade bij mijn nagelschaartje en vijl.
De Voedende Crème Voeten & Nagels  heeft een heel licht geurtje dat ik niet zo goed thuis kan brengen. De geur is echter niet overheersend en vervaagt snel.


En dan het belangrijkste, de werking :
Uit de tube komt een witte gelachtige substantie die makkelijk uitsmeert. De crème trekt snel in, dus geen vette plekken, en biedt bij droge en harde plekjes (met name op mijn hielen) direct verlichting. Het klinkt heel raar misschien, maar na het aanbrengen heb ik het gevoel alsof mijn voeten “lichter” zijn. Ik smeer de Voedende Crème Voeten & Nagels altijd voor het slapengaan op mijn schone, droge voeten.

Mijn mening luidt :

Scholl Voedende Crème Voeten & Nagels
is een heerlijke vochtinbrengende crème die mijn voeten verzacht en verzorgt. Ik merk dat ik door regelmatig gebruik daadwerkelijk poezelige voetjes krijg. Het loont dus echt om je voeten op dagelijkse basis aandacht te geven. Deze crème is daar een prima middeltje voor !

Ik kocht deze tube Scholl Voedende Crème Voeten & Nagels (60 ml.) voor ongeveer € 7,-  bij Kruidvat

2 gedachten over “Loont het echt om je voeten wat meer aandacht te geven ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.