Hippe gehaakte sanseveria

Sanseveria’s zijn momenteel helemaal hip. En hoewel je de originele kamerplant al bijna geen water hoeft te geven, geldt dat helemaal voor deze gehaakte variant !

Het patroon vond ik op CraftKitchen. De enige aanpassing die ik maakte op het patroon, is de afwerking. Zo wikkelde ik het ijzerdraad van de bladen niet om een steen heen, maar stak ik deze in oasis. En de pot vulde ik af met hydrokorrels in plaats van potgrond.

ssv1

Wist je trouwens dat een andere benaming voor deze plant : Vrouwentongen is ? De stekelpunt bovenop het blad moeten de scherpe tongen van vrouwen, en in sommige talen specifiek schoonmoeders, typeren. Grappig weetje toch ?!

Heb jij ook al een sanseveria in huis ?

Ik zou het leuk vinden als je mij zou volgen via WordPress of Bloglovin !

4 thoughts on “Hippe gehaakte sanseveria

  1. wat een supergave plant! ik ben nu bezig met een tapestry patroon om een blad op een tas te maken. binnenkort volgt mijn blogpost met gratis patroon! fijne zondag! groetjes esther

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.