Mijn nieuwe blogplanning

Ik vind het zelf altijd wel fijn om een zekere regelmaat te herkennen in de artikelen die mijn collega-bloggers plaatsen. Een vaste tijd of dag waarop ze publiceren, of vaste artikelen/onderwerpen op bepaalde dagen, ik vind dat fijn en overzichtelijk.

Planning is key !

Ook voor mezelf werkt het heel fijn om op vaste dagen te bloggen. Planning is key, want  een blogpost leest dan misschien wel makkelijk weg, soms zit er uren aan werk aan. En omdat deze blog een hobby is, die ik naast mijn gewone werk/gezin/sociale leven/verplichtingen/andere hobby’s/etc. doe, is het heel fijn om voor mezelf te weten waar ik sta. Ik plan voor mezelf sowieso 1 week vooruit, en probeer minstens 2 weken vooruit te werken. Dit geeft mij rust en zodoende kan ik me een dagje vrij of inspiratieloos permitteren.

Mijn blogplanning

♦ Ook in 2017 blijf ik minimaal 3x in de week publiceren, t.w. op woensdag, vrijdag en zondag.
♦ Op vrijdag plaats ik altijd een artikel in de categorie “Beauty”. Zo rond het einde van de maand/begin van de maand (het is net hoe de vrijdag valt) plaats ik een post over mijn opgemaakte beauty-producten van die afgelopen maand.
♦ 1x in de maand, op de dag van de dubbele getallen (bv. 01-01, of 10-10) plaats ik een artikel over dingen waar ik blij van geworden ben, de afgelopen tijd. Als deze dag op een andere dag dan mijn vaste blogdag valt, is dit een extra artikel die week.

Wat er verandert

♦ Een nieuw artikel dat ik vast wil gaan plaatsen is “doelen voor de komende maand”. Een soort to-do list in de categorie “Personal”  met daarin allerlei dingen die ik de komende maand wil gaan doen. Een soort stok-achter-de-deur zeg maar 😉
♦ “Mijn random favorieten van het moment” wordt ook een vast onderwerp. Deze post gaat over dingen waar ik geen volledig artikel aan zou wijden, maar die ik toch heel fijn vind. Zelf vind ik het ook altijd erg leuk om de favoriete producten van andere bloggers te zien, zodat ik zelf misschien ook wat nieuwe items ontdek, vandaar dat ik besloten heb dit voortaan ook zo af en toe te gaan doen.

Hoe pak jij het plaatsen van je artikelen aan ? Heb jij ook een vaste planning, of publiceer jij gewoon als je er zin in hebt ? 

 

 

 

 

 

9 gedachten over “Mijn nieuwe blogplanning

 1. leuke blog heb je.
  merci voor de boekentip en nagellak tip.
  in de action hebben ze inderdaad leuke dingen, overlaatst vond ik handige kadertjes.
  weet je hoe goedkoop de lampen daar zijn ? echt een aanrader 😉

  Like

 2. Ik probeer elke werkdag te posten, met een Engels logje op de woensdag, maar vanwege privéperikelen lukt dat op dit moment niet altijd. Ik ben zelf wel van de regelmaat en schrijven is heerlijk. Maar ik moet wel een vonkje voelen anders gaat het nergens over. Ik schrijf dus niet met regelmaat, maar de publicatie is dat wel.
  Maakt mij bij anderen overigens niks uit wanneer er wat verschijnt. Ik lees degenen die ik vol graag 😌

  Like

 3. Ondanks het feit dat ik een enorme planner ben en van alles lijstjes heb, doe ik dat voor mijn blog gek genoeg niet….mijn blog is gewoon wat er in me opkomt…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.