De 5 levenslessen die voor mij werken

Het leven zit vol met mooie inzichten en levenslessen. Alles wat ik heb meegemaakt in de afgelopen jaren, alle mooie momenten, alle mislukkingen, alle mensen die ik heb ontmoet, hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Vandaag geef ik je de 5 levenslessen die voor mij, op dit moment, werken en die ik mijn dochter in haar opvoeding mee wil geven.

Wees je eigen beste vriendin
Ik ben echt van mening dat geluk bij jezelf begint, en dat je je eigen beste vriend moet zijn. Daarom behandel ik mezelf zoals ik mijn vrienden ook behandel, en probeer ik niet altijd zo streng voor mezelf te zijn. Ik zorg goed voor mezelf en trakteer mezelf zoals ik mijn beste vriend zou trakteren. Ik ben erachter gekomen dat ik heel veel lol in m’n uppie kan hebben en erg van mijn eigen gezelschap kan genieten. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, en ben ik onafhankelijker geworden. Een heerlijk gevoel.

Neem niet alles (en vooral jezelf niet) te serieus
Ik heb geleerd om te lachen om mezelf, om mijn onhandige gedragingen, gekke gedachten, en onschuldige foutjes. Ik ben erachter gekomen dat hoe serieuzer je je leven neemt (en hoe belangrijker je jezelf maakt) hoe zwaarder je het zult hebben. Hoe minder je kunt genieten van het leven. Laat los wat je toch niet kunt controleren.

Maak je minder zorgen of mensen je wel leuk vinden
Onzekerheid is lang een onderdeel in mijn leven geweest. Zo zonde ! In lijn met bovenstaand punt (neem jezelf niet te serieus), ben ik meer en meer bewust stil gaan staan bij de vraag of mensen eigenlijk wel zoveel over mij denken als ik dacht. Mensen zijn over het algemeen veel te druk bezig met zichzelf om zich ook nog bezig te houden met mij. Deze gedachte werkt erg bevrijdend voor mij.

Blijf niet hangen in het verleden
Gebeurd is gebeurd. Je kunt hooguit kijken naar wat je er van hebt geleerd. Geef aan alle negatieve gebeurtenissen een positieve draai. Laat het los (dus geen energie meer aan besteden door er steeds op terug te komen) en start opnieuw. Kijk niet om in wrok en bedenk : niks is zo lelijk als een boze, bittere vrouw met een streepmond.

Koester de eenvoudige dingen in het leven
Enjoy the little things in life … for one day you’ll look back and realize they were the big things”. Hier hoef ik niets aan toe te voegen, toch ?

Welke dingen heeft het leven jou doen inzien ? Laat het me weten in de comments !

Een gedachte over “De 5 levenslessen die voor mij werken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.