10 tips om die akelige muggen op afstand te houden !

Lekker hè, die zomertemperaturen van de afgelopen dagen ?! Enig nadeeltje vind ik altijd dat gekriebel, dat gezoem, en erger nog : die steken van onze vliegende vrienden de mug.  Jij ook ? Met de onderstaande natuurlijke tips tegen muggen krijgen ze ons niet te pakken !

 • Muggen houden van stilstaand water; een klein plasje ergens in en/of om je huis kan genoeg zijn om ze aan te trekken. Houd daarom je dakgoten schoon, leeg je regenton regelmatig, en zet lege bakken en potten in je tuin op z’n kop.
 • Het staat niet alleen gezellig, maar je kunt muggen ook wegjagen met citronella-, lavendel-, basilicum- en rozemarijnplantjes, goudsbloem of kattenkruid.
 • Snijd een citroen in tweeën, steek er een aantal kruidnagels in, en leg de twee helften op een schoteltje bij je in de buurt.
 • Zet een ventilator aan. Muggen zijn namelijk heel licht en kunnen door de door jou veroorzaakte luchtstroom niet naar je toe vliegen.
 • Zet een schaaltje azijn naast je; de geur schrikt muggen af.
 • Muggen worden aangetrokken door zoete luchtjes.Gebruik daarom zo min mogelijk geparfumeerde producten als zeep of bodylotion.
 • De geur van een gesneden ui vinden muggen niet fijn.
 • Muggen worden aangetrokken door zweet. Niet alleen door de geur, maar ook door het aantal en de aard van de bacteriën. Zorg er voor dat je als je zweet, dit zo spoedig mogelijk elimineert (maar niet met geparfumeerde deodorant dus).
 • Muggen verstoppen zich graag op vochtige, warme plekjes. Maai daarom regelmatig het gras en haal het onkruid uit de tuin.
 • Brand een stokje wierook. Muggen kunnen hier niet tegen.

Heb jij nog andere tips om muggen te weren ? Laat het me weten in de comments !

 

10 gedachten over “10 tips om die akelige muggen op afstand te houden !

 1. De geur van azijn schrikt mij ook best wel af 😃 Pepermuntolie gebruik ik. Dit jaar steken ze vooral in mijn vingers, heel gek.

  Like

 2. Super handige tips, alleen bij mij helpt helaas niks.. De muggen vinden mijn bloed blijkbaar heel erg lekker, want ik word constant geprikt altijd!:( Wel een handig artikel!

  Like

   1. Wat balen zeg! Jaa echt verschrikkelijk is dat! Maarja je doet er niks aan helaas!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.