Boekrecensie “Het meer van herinnering”

Annie Colwater heeft zojuist afscheid genomen van haar enige dochter die naar het buitenland vertrekt. Nog diezelfde dag vertelt haar man Blake, met wie ze meer dan twintig jaar is getrouwd, dat hij verliefd is geworden op een jongere vrouw en wil scheiden. Wat moet Annie nu met haar geruïneerde leven ?
Eenzaam en bang vertrekt ze naar Mystic, het kleine stadje in Washington, waar ze is opgegroeid. Daar ontmoet ze Nick Delacroix, haar jeugdliefde. Nick was getrouwd met Annies vroegere schoolvriendin, maar is sinds kort weduwnaar. Hij heeft ook een dochtertje, de zesjarige Izzy, die sinds de dood van haar moeder weigert te praten.
Nick heeft nog te veel verdriet om zich om zijn kind te bekommeren en zoekt troost in de drank. Annie kan dit niet aanzien en probeert Izzy te helpen. Langzaamaan vecht ook Nick zich uit zijn depressie en wordt verliefd op Annie.
Juist wanneer het geluk hen weer lijkt toe te lachen komt Blake naar Mystic. Hij wil dat Annie terugkomt naar huis. Dan ontdekt Annie dat ze zwanger is. 

Hoewel het boek op sommige punten erg voorspelbaar was heeft het mij toch enorm geraakt. Ik kon mij erg herkennen in de beschreven emoties en het boek heeft mij meermaals tot tranen geroerd. De schrijfstijl is erg toegankelijk en het boek leest lekker weg.

Een aanrader als je houdt van een toegankelijk boek dat gaat over relaties en persoonlijke groei. 

Het meer van herinnering
Oorspronkelijke titel: On Mystic Lake (vertaling door Ellen Segeren)
Kristin Hannah
Aantal pagina’s: 317
ISBN 9789044349375
The House of Books, mei 2001

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.