5 originele ideeën om te doen in Rome !

Het is een van de meest geliefde, gefotografeerde, gefilmde, en bezochte steden ter wereld en staat onder andere bekend om het Colosseum, het Forum Romanum, de Sint-Pietersbasiliek, en de Trevifontein. Ik heb het natuurlijk over la città Eterna oftewel : Rome !
Rome is een stad die je moet beleven en ook cultuurbarbaren, lekkerbekken, of shopaholics kunnen er volledig losgaan, want of je nu twee dagen gaat of twee weken, er is altijd genoeg te doen en te zien !

Vandaag deel ik een lijstje van 5 belevenissen waar ik immens van genoten heb tijdens mijn laatste, onvergetelijke verblijf in de Eeuwige Stad.

IMG_7807IMG_7799

Huur een Vespa
Er is in mijn optiek geen betere manier om Rome te ontdekken dan op een Vespa. Scooters zijn een typisch Italiaanse manier om te reizen en de Vespa hoort simpelweg in het straatbeeld van Rome. Rome is zo’n grote stad dat het onmogelijk is om alle bezienswaardigheden in een aantal dagen te zien als je te voet gaat. Ook reis je met een Vespa veel sneller van A naar B, dan bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of een auto. Met een Vespa beklim je gemakkelijk de vele heuvels die Rome rijk is, en ontdek je op de echte Italiaanse manier alle mooie plekjes in Rome, ook die buiten het historische centrum. En natuurlijk huur je geen twee aparte Vespa’s, maar ga je gewoon lekker romantisch bij elkaar achterop. Wie stuurt, mag beslissen welke route wordt genomen, wie achterop zit hoeft alleen maar te genieten van het uitzicht!

IMG_7819 IMG_7817
Beklim de Gianicolo-heuvel
Het is een hele klim, maar het spectaculaire uitzicht op de koepels, kerken en paleizen van Rome is het echt waard. Het panorama is in één woord indrukwekkend en bij helder weer kun je zelfs de Albaanse heuvels zien, die zich meer dan 30 km ver bevinden. Als het even kan, zorg er dan voor dat je er vóór 12 uur ’s middags bent want dan wordt er namelijk een kanonschot afgevuurd. De enorme knal is in bijna de hele binnenstad hoorbaar en in de volksmond wordt dit kanon vanwege het lawaai Il Mostro (= het monster) genoemd.  Op de Gianicolo-heuvel staat overigens ook het bronzen standbeeld van de Italiaanse vrijheidsstrijder Giuseppe Garibaldi, de held van de Italiaanse eenwording, die in 1849 hier tegen de Franse troepen streed.

 IMG_7846 IMG_7868
Struin door Trastevere
Trastevere is een wijk die links van de Tiber ligt en wat ik zo leuk vindt aan Trastevere zijn de karakteristieke straatjes, de pittoreske pleinen en de schilderachtige sfeer die er hangt. Hier voel je het echte Italiaanse leven en de beste authentieke restaurantjes, waar de Romeinen zelf ook heen gaan, vind je hier. En als je er dan toch bent, wandel dan ook even naar Via delle Luce 21. Daar bevindt zich Biscottificio Innocenti – een kleine koekjesfabriek met de lekkerste koekjes van Rome. De amandelkoekjes zijn squisito (verrukkelijk !)

IMG_7850 IMG_7857

Ga naar Eataly
Eataly is een keten van voedselwarenhuizen waar alleen hoogwaardige en authentieke producten worden verkocht. In Rome bestaat Eataly uit 4 verdiepingen met talloze typisch Italiaanse streekproducten; pasta’s, pizza’s, salami’s, dolci, hammen, kazen, ambachtelijke wijnen, bieren, groente en fruit. En het leukste is : op iedere afdeling zijn plekken waar je kunt eten en drinken. Eataly ligt aan het Roma Ostasiense station.

IMG_7894 IMG_7876

En loop hard in het Park van de Villa Borghese
Ja, je leest het goed. Het Park van de Villa Borghese is niet alleen een perfecte plek om even bij te komen van de drukte van de stad, ook ligt er een mooi joggingparcours. Loop van de Galleria Borghese tot aan de Pincio, vandaar naar de kerk Trinità dei Monti en terug via de Via Vittorio Veneto (of langs de Galleria Nazionale d’Arte Moderna) tot aan het Etruskisch museum Villa Giulia) een run van 5 km vol klassieke schoonheid. En na die run geniet je gegarandeerd nog meer van die heerlijke pizza/pasta/dolci/gelati/vul maar in 🙂

Ben jij weleens in Rome geweest ? En heb jij nog leuke suggesties voor mijn volgende bezoek aan deze geweldige stad ? Laat het me weten bij de reacties!

2 gedachten over “5 originele ideeën om te doen in Rome !

  1. Leuke tips, Rome is echt een prachtige stad. Ben je op het dak van het Victor Emmanuel monument geweest? Prachtig uitzicht over de hele stad en het Colosseum

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.